Українські ветерани вибороли 79 медалей на змаганнях Повітряних сил США
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українські ветерани вибороли 79 медалей на змаганнях Повітряних сил США

Збірна України
Джерело:  Суспільне. Спорт

Україна вперше в історії взяла участь у змаганнях Повітряних сил і морської піхоти США (United States Air Force and Marine Corps Trials), що завершилися в американському Лас-Вегасі. Турнір обʼєднав військовослужбовців та ветеранів, які зазнали поранень.

Україна завоювала 79 медалей на USA Air Force and Marine Corps Trials 2024

До української команди ввійшли 30 учасників, які змагалися в десяти адаптивних видах спорту. Окрім України, в Лас-Вегасі були представлені команди Повітряних сил і Корпусу морської піхоти США, а також збірна Грузії.

У підсумку "синьо-жовті" вибороли 79 медалей: 44 золоті, 21 срібну та 14 бронзових. Наймедальнішим видом стало плавання, що принесло команді 27 нагород. У легкій атлетиці українці здобули 21 медаль, у веслуванні на тренажерах — 19, у паверліфтингу — шість, у стрільбі з лука — три. Ще по одній збірна завоювала у велоспорті, волейболі сидячи та кульовій стрільбі. Крім того, "нескорені" виступили в баскетболі й регбі на кріслах колісних.

Україна успішно виступила на змаганнях ветеранів у США

На міжнародні спортивні змагання серед поранених військовослужбовців і ветеранів війни поїхали 30 українців. У перші дні United States Air Force Trials 2024 вони вибороли 20 золотих медалей у різних видах програми.

Українські ветерани змагаються в 11-ти адаптивних видах спорту. Наразі найкраще справи йдуть в плаванні, де вони здобули 26 нагород, зокрема 15 золотих. Ще по одному "золоту" українці вибороли у волейболі сидячи та велоспорті, а ще шість золотих і срібних медалей — у пауерліфтингу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?