Український боксер Олександр Хижняк здобув золото на Олімпіаді-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Український боксер Олександр Хижняк здобув золото на Олімпіаді-2024

Національний олімпійський комітет України
Український боксер Олександр Хижняк здобув золото на Олімпіаді-2024

Український боксер Олександр Хижняк у фіналі олімпійських змагань переміг казаха Нурбека Оралбая.

Головні тези:

  • Український боксер Олександр Хижняк здобув золоту медаль на Олімпіаді-2024, перемігши у фіналі казаха Нурбека Оралбая.
  • Хижняк домінував у ринзі під час бою, атакуючи суперника і намагаючись відриватися в очках.
  • Це вже другий фінал Олімпійських ігор для Хижняка, який раніше програвав у Токіо, але зараз виборов перемогу.
  • Президент України Володимир Зеленський привітав Олександра Хижняка з перемогою, наголосивши на важливості цієї перемоги для країни.

Як пройшов бій Хижняка на Олімпіаді-2024

29-річний українець активніше розпочав бій. Він закріпився в центрі рингу та сміливо пішов атакувати суперника.

Утім, Оралбай захищався, а час від часу непогано відповідав своїми випадами. Фактично кожна атака Хижняка казахський боксер намагався відповісти. Зрештою, за підсумками першого раунду три з п'яти суддів віддали перевагу представнику України.

Українець почав атакувати зі старту 3-го раунду. Протягом усього відрізку Хижняк домінував у ринзі, кілька разів добряче струсонув опонента ударами з обох рук, а в останні секунди ледь не нокаутував казахського боксера. Як наслідок, судді віддали перемогу Хижняку.

Хижняк вдруге у кар'єрі пройшов у фінал Олімпійських ігор у вазі до 80 кг. У Токіо український боксер був за крок від здобуття золотої медалі.

Хижняк став п'ятим українцем, що завоював "золото" Олімпійських ігор. Востаннє це вдавалося ще у 2012 році Василеві Ломаченку та Олександру Усику.

Зеленський відреагував на перемогу Хижняка

Ще одна золота медаль на Олімпіаді в Парижі — для України! Боксер Олександр Хижняк виборов перше місце. Дякую за силу, за впевненість, за цю важливу перемогу!, — повідомив президент України.

Продовжуємо підтримувати всіх наших спортсменів. Вболіваємо за Україну, вболіваємо за українців!, — підсумував Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?