Український фільм "БожеВільні" отримав дві нагороди кінофестивалю в Монреалі
Категорія
Культура
Дата публікації

Український фільм "БожеВільні" отримав дві нагороди кінофестивалю в Монреалі

БожеВільні
Джерело:  Держкіно

Дебютна повнометражна стрічка українського режисера Дениса Тарасова "БожеВільні" отримала нагороди на кінофестивалі в Монреалі.

Головні тези:

  • Фільм “БожеВільні” розповідає про головного героя, який опинившись під дією каральної психіатрії, має важливий вибір між співпрацею з КДБ чи розкриттям правди про дисидентів.
  • Цей фільм є нагадуванням про загрозу, яку становить будь-яка диктатура для свободи людини та демократії в цілому.
  • Українська стрічка “БожеВільні” відзначена дев'ятою міжнародною нагородою на кінофестивалі в Монреалі, в тому числі за кращого режисера та акторське виконання.
  • Акторський склад фільму представлений талановитими українськими акторами, серед яких Костянтин Темляк та Ірма Вітовська.
  • Кінофестиваль у Монреалі є важливою платформою для кінематографічних творів та просування нових талантів з усього світу, сприяючи культурному обміну та розвитку кіномистецтва.

"БожеВільні" став переможцем кінофестивалю в Монреалі

Про це 31 липня повідомили у Держкіно.

Фільм переміг у номінаціях:

  • "Найкращий режисер" — Денис Тарасов;

  • "Найкращий актор" — Костянтин Темляк.

Це вже дев'ята міжнародна нагорода, яку отримали "БожеВільні".

Події стрічки розгортаються у 70-х роках навколо головного героя — Андрія Довженка. За небажання зректися своїх переконань він потрапляє під дію каральної психіатрії. Перед ним постає вибір — співпрацювати з КДБ і повернутися до сім’ї чи розкрити правду про дисидентів, закатованих у психлікарнях.

Фільм «БожеВільні» — не лише страшна сторінка з історії СРСР. Це нагадування про те, що будь-яка диктатура є загрозою для людства загалом. Вона прагне лише поневолення, лише знищення будь-якого натяку на незгоду з системою.

Головну роль у фільмі зіграв Костянтин Темляк ("І будуть люди"). Акторський склад доповнили Ірма Вітовська, Віталій Салій, Анастасія Пустовіт, Віктор Жданов та інші.

Презентували стрічку в межах Каннського кіноринку. Фільм також брав участь у Варшавському кінофестивалі, де отримав приз глядацьких симпатій.

Що відомо про кінофестиваль у Монреалі

Всесвітній кінофестиваль у Монреалі (FFM) — один із найстаріших у Канаді та єдиний змагальний кінофестиваль, акредитований FIAPF, що проходить у Північній Америці.

Фестиваль вперше відбувся у 1977 році. Він призначений для заохочення культурної різноманітності та взаєморозуміння між країнами, сприянню якісному кінематографу з метою розвитку кіномистецтва на усіх континентах, просування нових талантів та інноваційних робіт, проведення зустрічей професіоналів з усього світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?