Український фільм "Мирні люди" отримав спеціальну відзнаку Берлінале
Категорія
Культура
Дата публікації

Український фільм "Мирні люди" отримав спеціальну відзнаку Берлінале

Мирні люди
Джерело:  Berlinale

Український документальний фільм "Мирні люди" (Intercepted) режисерки Оксани Карпович отримав Спеціальну відзнаку від екуменічного журі у секції Forum на 74-му Берлінському кінофестивалі.

Фільм "Мирні люди" відзначили на Берлінале

Фільм "Мирні люди" було створено разом із Канадою та Францією. Він побудований на перехоплених розмовах російських військових зі своїми рідними та кадрах наслідків бойових дій.

Згідно з анотацією, "розлогі картини зображають руйнування, які спричинила війна в Україні", а "перехоплені телефонні розмови між російськими солдатами та їхніми сім'ями — шокують".

Приз екуменічного журі був заснований християнськими кіномитцями. Його вручають як за мистецьку якість фільму, так і релігійну, соціальну та гуманістичну проблематику.

Екуменічне журі складається із шести членів, яких обирають Католицький кіноцентр (SIGNIS) та протестантський "Інтерфільм".

Найкращим фільмом на думку екуменічного журі у секції Forum стала стрічка Девіса Шиманіса "Мовчання Марії" про сталінські репресії.

Найкращим фільмом на думку журі у секції «Панорама» став норвезький фільм «Секс».

Переможці Берлінале

  • Найкращий фільм (Золотий ведмідь) — "Дагомея", режисерка Маті Діоп,

  • Гран-прі журі — "Потреби мандрівника", режисер Хон Сан-су,

  • Приз журі (Срібний ведмідь) — "Імперія", режисер Брюно Дюмон,

  • Найкращий режисер — Нельсон Карлос Де Лос Сантос Аріас, фільм "Пепе",

  • Найкраща головна роль — Себастьян Стен, фільм "Інша людина", режисер Аарон Шимберг,

  • Найкраща роль другого плану — Емілі Вотсон, фільм "Такі дрібниці",

  • Найкращий сценарій — Маттіас Гласнер, фільм "Смерть",

  • Найкращий документальний фільм — "Іншої землі немає", режисери Базель Адри, Хамдан Баллал, Юваль Абрахам і Рейчел Зор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?