Український фільм "Назавжди-назавжди" виграв головний приз на кінофестивалі в Німеччині
Категорія
Культура
Дата публікації

Український фільм "Назавжди-назавжди" виграв головний приз на кінофестивалі в Німеччині

Кінофестиваль
Джерело:  Держкіно

Українська стрічка "Назавжди-назавжди" отримала головний приз на 33-му кінофестивалі Film Festival Cottbus в німецькому Котбусі.

Фільм "Назавжди-назавжди" переміг на кінофестивалі

Стрічка української режисерки Анни Бурячкової переміг в основному конкурсі кінофестивалю в Коттбусі.

Держкіно повідомляє, що фільм — це історія про виживання, та водночас — любов, це про сором, але і безтурботність, про свободу та залежність від свого тіла.

Це про відчайдушність, ніжність, біль, насолоду та пошук себе та правильних рішень. А ще це фільм про юність тих, кому зараз за 30, тих, хто в новітні часи став найбільш пристрасним і відданим борцем за свободу.

Головні ролі виконали Аліна Чебан, Захар Шадрін, Артур Алієв, Єлизавета Цілик, Дар‘я Жихарська.

Фільм є дебютом для Анни Бурячкової. Події сюжету відбуваються в Києві наприкінці 90-х років.

Світова премʼєра стрічки відбулася на 80-му кінофестивалі Mostra internazionale d'arte cinematografica у Венеції у липні 2023 року.

Що відомо про Film Festival Cottbus

Film Festival Cottbus (FFC) був започаткований у 1991 році. Він є одним із найбільш відомих у світі кінофестивалів Східної Європи.

Цьогоріч на ньому представлені українські фільми «Уроки толерантності», «Сашенька» та «Назавжди-Назавжди».

Також на кінофестивалі відбулася прем’єра українського повнометражного документального фільму “Бартка” у секції EcoEast.

У стрічці йдеться про лісничого Василя Павловича з українських Карпат, який все життя займається рубкою лісу та періодично страждає від паводків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?