Український футболіст Довбик залишається грати за "Жирону"
Категорія
Спорт
Дата публікації

Український футболіст Довбик залишається грати за "Жирону"

Довбик
Джерело:  AS

Форвард "Жирони", український футболіст Артем Довбик прийняв рішення залишитись в іспанському клубі.

Головні тези:

  • Артем Довбик прийняв рішення залишитись грати за "Жирону" у Іспанії, відмовившись від пропозицій від інших клубів.
  • Українець став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії, забивши 24 голи за сезон.
  • Довбик обійшов норвежця Серлота з "Вільярреалу" та став першим українцем, який завоював "трофей Пічічі" за найкращого бомбардира чемпіонату Іспанії.
  • Це другий українець у історії європейських топ-5 чемпіонатів, хто став найкращим бомбардиром сезону, після Андрія Шевченка.

Довбик продовжить грати за “Жирону”

За інформацією джерела, Артем Довбик щонайменше ще один сезон проведе у "Жироні".

Українець прийняв рішення не міняти команду у літнє трансферне вікно — він хоче зіграти з каталонцями у Лізі чемпіонів, а його сімʼя щаслива у Жироні.

Довбик вже попередив агентів, щоб вони не шукали йому нову команду. Керівництво "Жирони" також в курсі ситуації.

Цього літа український форвард відмовився від пропозиції мадридського "Атлетико", італійського "Наполі", англійського "Вест Гема" та клубу зі Саудівської Аравії.

Що відомо про успіх Артема Довбика

Довбик, який проводив перший сезон в іспанській Ла-Лізі, у складі "Жирони" забив 24 голи за сезон та випередив основного конкурента, норвежця Александер Серлота з "Вільярреал", на один забитий м'яч.

Найкращі бомбардири чемпіонату Іспанії (сезон 2023/24):

  • Артем Довбик ("Жирона") — 24 голи

  • Александр Серлот ("Вільярреал") — 23 голи

  • Джуд Беллінгем ("Реал") та Роберт Левандовські ("Барселона") — по 19 голів

Вирвати перемогу в боротьбі за найкращого бомбардира сезону Довбику вдалося завдяки хет-трику в останньому турі: українець забив три голи та обійшов Серлота. В останньому турі норвежець зазнав травми та завершив без гольових дій.

Артем став першим українцем та першим гравцем "Жирони", що завоював "трофей Пічічі" для найкращого бомбардира чемпіонату Іспанії.

Довбик — другий українець в історії європейських топ-5 чемпіонатів, що став найкращим бомбардиром за підсумками сезону. Першим був Андрій Шевченко у чемпіонаті Італії за "Мілан" (сезони 1999/00 та 2003/04).

24 голи Довбика — повтор рекорду результативності для українців у топ-5 європейських чемпіонатів. Стільки ж забивав Шевченко у трьох сезонах за "Мілан".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?