Український консул зустрівся з польськими протестувальниками та поліцією на ПП "Дорогуськ"
Категорія
Україна
Дата публікації

Український консул зустрівся з польськими протестувальниками та поліцією на ПП "Дорогуськ"

Дорогуськ
Джерело:  online.ua

Український консул Сергій Царук приїхав до пункту пропуску "Дорогуськ-Ягодин", де наголосив на неприпустимості будь-яких затримок пересування пасажирських автобусів. Польська поліція заперечила затримки пасажирських автобусів.

Польська поліція заперечила затримку автобусів

Генеральне консульство України в Любліні повідомило, що консул зустрівся з представниками місцевої поліції та протестувальниками, яким наголосив на неприпустимості будь-яких затримок руху пасажирських автобусів.

Поліція заперечила факти навмисного блокування протестувальниками пасажирських автобусів. Сповільнення руху може бути спричинене технічними причинами, повʼязаними з проходженням через коридор протестувальників інших транспортних засобів. У таких випадках автобуси можуть очікувати до півгодини часу.

В моменті перебування консула на місці протесту рейсовий пасажирський автобус безперешкодно проїхав в напрямку України.

Також Генеральне консульство України в Любліні окремо звернулося з офіційним листом до коменданта поліції Люблінського воєводства з проханням забезпечити в подальшому безперешкодний рух автобусів у місцях проведення протестів.

Блокування автобусів польськими фермерами

Раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що польські протестувальники та поліція зупиняють на кордоні пасажирські автобуси з українцями.

За його словами, їх зупиняють на вʼїзді та виїзді, а пасажирів тримають «без будь-яких пояснень».

Міністр наголосив, що такі діє є «неприпустимими» по відношенню до громадян України.

Посол України в Польщі Василь Зварич повідомив, що пункт пропуску у Дорогуську негайно виїхав консул Генерального консульства України в Любліні.

О 12:15 11 лютого у ДПСУ повідомляли що «рух легкових транспортних засобів та автобусів на всіх напрямках не обмежується». Офіційних повідомлень від прикордонників про блокування руху автобусів поки не було.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?