Український пловець Бухов здобув історичне "золото" на ЧС-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Український пловець Бухов здобув історичне "золото" на ЧС-2024

Владислав Бухов
Джерело:  Чемпіонат

Український пловець Владислав Бухов здобув першу в історії України золоту медаль під час змагань серед чоловіків у запливі вільним стилем на Чемпіонаті світу-2024 з водних видів спорту, який проходить у Катарі. 

Що відомо про першу в історії України золоту медаль на ЧС з водних видів спорту

Зазначається, що Бухов першим фінішував на дистанції 50 м вільним стилем. Це перша золота медаль України у цьому виді змагань.

Бухов подолав п'ятдесятметрівку за 21,44 секунди. На фініші він випередив австралійця Макевоя лише на 0,01 секунди. Доповнив подіум британський плавець Прауд.

Бухов встановив низку особистих і національних досягнень. У кваліфікації він встановив національний рекорд на дистанції, а потім уперше в кар'єрі вийшов у фінал планетарних форумів. Його "золото" – лише восьме в історії України на чемпіонатах світу.

Чемпіонат світу з водних видів спорту, вільний стиль, 50 м, чоловіки:

  1. Владислав Бухов

  2. Камерон Макевой (+0,01)

  3. Бенджамін Прауд (+0,09)

Що відомо про інші досягнення українських спортсменів на ЧС-2024 у Катарі

Український спортсмен Олексій Середа здобув бронзову медаль у змаганнях зі стрибків у воду на чемпіонаті світу з водних видів спорту, який проходить у Катарі.

Зазначається, що український спортсмен здобув 528,65 бали і посів третє місце у змаганнях зі стрибків у воду.

Перше та друге місця дістались спортсменам з Китаю Хао Ян та Юань Цао.

Українським спортсменам вперше в історії вдалось вибороти медаль у чоловічих одиночних стрибках з 10-метрової вишки в рамках чемпіонату світу з водних видів спорту.

До цього українські спортсмени Олексій Середа та Кирил Болюх завоювали бронзові медалі у фіналі чемпіонату світу-2024 у синхронних стрибках з 10-метрової вишки.

За шість стрибків 18-річний Олексій та 16-річний Кирил отримали 406.47 бала та стали третіми. Таким чином дует здобув першу нагороду для України у стрибках у воду на чемпіонаті світу-2024.

Перемогу здобули представники Китаю, друге місце посіли британці.

Збірна України здобула срібну медаль в артистичному плаванні на чемпіонаті світу з водних видів спорту.

Чемпіонат світу проходить у місті Доха в Катарі. Це заключний етап кваліфікації на Олімпіаду-2024, Україна претендує на ліцензію в довільній команді.

У кваліфікації акробатичної програми українки здобули 243.2134 бала та з другого місця пробились до фіналу цієї дисципліни.

У підсумку вони завоювали срібну медаль ЧС-2024.

В акробатичній програмі Україну представили вісім спортсменок: Марина та Владислава Алексіїви, Марта Фєдіна, Олександра Горецька, Вероніка Гришко, Дарія Мошинська, Анастасія Шмоніна, Валерія Тищенко.

Українки виступали передостанніми та виконали програму із третьою оцінкою за складністю — 23.8500. Більшу обрали Китай та США — 23.9500 та 24.6000 бала.

Українки за свій виступ отримали 243.3167 бала. Таким чином вони потрапили на друге місце та завоювали першу медаль України в артистичному плаванні на ЧС-2024.

Золото отримала команда Китаю з 244.1767 бала, а бронзу — США (242.2300).

На попередньому ЧС Україна зайняла сьоме місце.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?