Український скрипаль Удовиченко став переможцем конкурсу імені королеви Єлизавети
Категорія
Культура
Дата публікації

Український скрипаль Удовиченко став переможцем конкурсу імені королеви Єлизавети

Удовиченко
Джерело:  online.ua

У ніч з 1-го на 2-ге червня у Брюсселі оголосили переможця одного з найпрестижніших міжнародних музичних конкурсів — конкурсу імені королеви Єлизавети. Ним став вихованець Харківського музичного ліцею Дмитро Удовиченко (вчителька Людмила Вареніна).

Українець Удовиченко переміг на престижному музичному конкурсі

Дмитро продовжив своє навчання у провідних німецьких ВНЗ у викладачів Бориса Гарлицького і Крістіана Тецлаффа, став лауреатом багатьох міжнародних конкурсів скрипалів.

У 2018 році на конкурсі Йозефа Йоахіма він здобув 2 премію, у 2022-му — 3 премію конкурсу Яна Сибеліуса, а на Сингапурському міжнародному скрипковому конкурсі у 2022-му році — 1 премію.

Дмитро Удовиченко блискуче відіграв усі тури конкурсу, у фіналі, у день свого 25-річчя, виконав Перший скрипковий концерт Дмитра Шостаковича.

Міжнародний музичний конкурс імені королеви Єлизавети відбувається щорічно у різних номінаціях.

Українці вже ставали лауреатами та переможцями цього конкурсу (зокрема 2015-го лауреатом другої премії серед скрипалів був Олексій Семененко, а 2022-го лауреатом четвертої премії став віолончеліст Олексій Шадрін).

Проте вперше за історію незалежної України український скрипаль здобув перемогу. Він отримає премію у розмірі 25 тис євро.

На церемонії нагородження демонстративно не потиснув руку одному з членів журі — росіянину Вадиму Рєпіну (музикант 2022-го отримав від Путіна звання народного артиста Росії, його дружина Світлана Захарова — член "Єдиної Росії", підтримала російське вторгнення на територію України).

Конкурс королеви Єлизавети підтримує і відвідує королева Бельгії Матильда.

Україна могла бути представлена на Євробаченні-2024 треком “Подоляночка”

За словами Jerry Heil, вони з аlyona аlyona перед шоу записали трек "Подоляночка".

Однак одночасно з ним також була створена композиція "Teresa & Maria".

Артистки вирішили обрати між цими двома піснями й вирішили, що саме "Teresa & Maria" краще підійде для пісенного конкурсу.

Насправді "Подоляночку" ми також писали для "Євробачення". Це була пісня, над якою я працювала ще в Берклі, потім на сесії з Альоною ми вирішили дописати туди її куплет. Вирішили, що ця пісня поїде на "Євробачення". Але в результаті, обираючи між "Teresa & Maria" та "Подоляночкою", обрали все ж "Teresa & Maria". Зважаючи на постановку, мені здається, кращою є саме "Teresa & Maria". Тут спрацювало все: робота наших режисерів і наша з Альоною, емоції, командний дух, заряджений цією піснею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?