Український стартап Respeecher створює голоси для Голлівуду завдяки ШІ
Категорія
Технології
Дата публікації

Український стартап Respeecher створює голоси для Голлівуду завдяки ШІ

Голоси для Голлівуду
Джерело:  Respeecher

Стартап став відомим завдяки відтворенню голосів Дарта Вейдера і Люка Скайвокера для серіалів "Зоряних Воєн", а також у 2023 – голосу Віктора Вектора для Cyberpunk 2077: Phantom Liberty.

Respeecher залучив 1 млн дол інвестицій

Український стартап Respeecher, який створює голоси для Голлівуду та ААА ігор завдяки штучному інтелекту, оголосив про залучення інвестицій у сумі 1 млн дол.

Про це повідомила пресслужба компанії.

До раунду долучились підприємець Гері Вайнерчук та фонди ffVC Poland, SID Venture Partners, Bad Ideas, а також ICU. Залучені кошти використають щоб масштабуватись і надалі розвивати етичний напрямок стартапу, – йдеться у повідомленні.

Стартап став відомим, зокрема, завдяки відтворенню голосів Дарта Вейдера і Люка Скайвокера для серіалів "Зоряних Воєн", а також у 2023 - голосу Віктора Вектора для Cyberpunk 2077: Phantom Liberty.

Також Respeecher буде відтворювати голос Едіт Піаф для біографічного кіно Warner Music.

Співзасновник та СEO Respeecher Олександр Сердюк заявив, що залучені інвестиції "допоможуть продовжувати перетворювати сервісний бізнес у платформу з посиленням етичної компоненти".

Ми розширили (і розширяємо) команду і плануємо посилити одразу декілька компонентів компанії: технологічну унікальність, наш маркетплейс голосів, комунікаційні продукти, в тому числі допомога пацієнтам, що мають вади голосу.

Також ми продовжуємо робити проєкт, який у світі може зробити тільки Respeecher - відтворення голосів у якості, яку поважає Голлівуд, поступово стаючи все більш вагомим та надійним партнером як для гігантів оригінального контенту, так і креаторів з дуже обмеженими бюджетами, – додав він.

У попередньому раунді стартап залучив три мільйони інвестицій від Techstars, Comcast, ffVC, Technexus, Acrobator, ICU і на сьогодні загальна сума інвестицій становить 4 млн дол.

Головний офіс компанії – у Києві. Команда складається з 50 осіб, яку Respeeche планує розширювати найближчим часом.

Respeecher – український стартап, який за допомогою штучного інтелекту дозволяє одній людині розмовляти голосом іншої. Компанія, заснована у 2018 Олександром Сердюком, Дмитром Бєлєвцовим і Грантом Рібером, створює синтетичні голоси для Голлівуду та AAA ігор. Ця AI технологія стрімилась на Paramount+, Showtime, Disney+ та HBO.

У 2021 стартап виграв Emmy Awards за відтворення голосу президента Ніксона у документальному фільмі Event of Moon Disaster.

Новий фільм про Едіт Піаф

Warner Music Group (WMG) співпрацює з маєтком Едіт Піаф для виробництва повнометражного фільму «Едіт».

Штучний інтелект навчили відтворювати голос Піаф, передавши йому сотні голосових кліпів. WMG обіцяє, що отриманий звук «ще більше посилить достовірність і емоційний вплив її історії».

Щоб надати «сучасний погляд» на історію співачки La Vie en Rose буде використана анімація, «тоді як включення архівних кадрів, сценічних і телевізійних виступів, особистих фото і телевізійних інтерв’ю надасть глядачам автентичний погляд на важливі моменти життя Піаф».

Також у фільмі використають оригінальні виступи французької співачки, проте немає жодних оголошень про те, що ШІ використають для створення нової музики.

Поки фільм знаходиться на етапі розробки. Автором ідеї є Джулі Вейл, режисерка французьких документальних фільмів про Даяну Росс, Стінга та Стіві Вандера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?