Український воротар Трубін став абсолютним рекордсменом Бенфіки
Категорія
Спорт
Дата публікації

Український воротар Трубін став абсолютним рекордсменом Бенфіки

Анатолій Трубін

У неділю, 18 лютого, відбулися матчі 22 туру чемпіонату Португалії з футболу. В одному з них Бенфіка на домашньому полі приймала Візелу.

Трубін відзначився у португальському клубі

Матч закінчився з розгромним рахунком 6:1. Український воротар Анатолій Трубін 25-й поєдинок поспіль провів у основному складі "орлів".

Протягом матчу він зробив 5 сейвів, 23 доторки до м'яча та 15 з 16 точних передач. Одним із 5 порятунків став відбитий пенальті українцем від Самюеля Ессенде на 71-й хвилині зустрічі.

Це вже третій сейв з одинадцятиметрової позначки для Анатолія Трубіна в сезоні-2023/2024 за Бенфіку в чемпіонаті Португалії. Таким чином він установив історичний рекорд "орлів".

Раніше жодному воротарю Бенфіки не вдавалося відбити більше ніж два пенальті за одну кампанію. По 2 відбивали: Бенто (1982/1983), Енке (1999/2000), Едерсон (2016/2017) і Влаходімос (2021/2022).

Зазначимо, що всього в сезоні-2023/2024 Анатолій Трубін зіграв 31 матч за Бенфіку в усіх турнірах. Він пропустив 27 голів та 11 разів залишав свої ворота "сухими".

Бенфіка ледь вирвала перемогу у першому матчі в Лізі Європи

Португальська Бенфіка дивом пройшла в плей-оф другого за рангом єврокубка. Команда Анатолія Трубіна була фаворитом в бою проти Тулузи, але для перемоги команді знадобилися лише пенальті..

Команда Анатолія Трубіна проводить важкий сезон і лише в останній зустрічі Ліги чемпіонів проти Зальцбурга вирвала собі путівку в євровесну. Першим суперником "орлів" стала французька Тулуза, яка в рідному чемпіонаті веде боротьбу за виживання.

Недивно, що португальців вважають явними фаворитами у цій парі, особливо у домашній зустрічі. Український воротар вже традиційно отримав місце у старті.

Лісабонці виправдали очікування в плані малюнку гри. Команда Роджера Шмідта володіла ініціативою та куди частіше загрожувала воротам суперника. Втім реалізація підводила Бенфіку.

У Ді Марії, Отаменді та Кабрала збився приціл, удари від Невеша та Фернандеса тягнув воротар, а Рафа Сілва вгатив у стійку. Тулуза ж рідко турбувала Трубіна, у якого було небагато роботи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?