Український закордонний паспорт покращив свою позицію у міжнародному рейтингу
Категорія
Україна
Дата публікації

Український закордонний паспорт покращив свою позицію у міжнародному рейтингу

Паспорт України
Джерело:  Henley&Partners

Україна входить до топ-5 країн із найбільшим покращенням рейтингу за останні 10 років (чистий загальний приріст – на 21 позицію). Наша країна піднялася ще на дві позиції за минулий рік.

Український закордонний паспорт має високий рейтинг

Український закордонний паспорт посів 32-ту позицію у міжнародному рейтингу Індексу паспортів. Українці можуть подорожувати без візи або оформлювати її після прибуття у 148 країн.

Про це йдеться на сайті компанії Henley&Partners.

Україна входить до топ-5 країн із найбільшим покращенням рейтингу за останні 10 років (чистий загальний приріст – на 21 позицію). Вона піднялася ще на дві позиції за минулий рік, – зазначили в компанії.

32-гу позицію Україна розділяє з Гренадою та Сент-Люсією, що у Карибському морі.

Перше місце розділяють між собою Франція, Німеччина, Італія, Японія, Сінгапур та Іспанія. Громадяни цих країн можуть вільно пересуватись 194 країнами світу.

Рейтинг Росії майже не змінюється з 2017-го року – вона займає 51 місце з доступом до 119 напрямків.

Про Індекс паспортів

Henley & Partners – це консалтингова компанія з питань громадянства та проживання, розташована в Лондоні. Індекс паспортів компанії Henley & Partners – це міжнародний рейтинг країн за рівнем свободи пересування, яку вони надають своїм громадянам.

Індекс паспортів Henley&Partners щоквартально аналізує візові правила 227 країн і територій світу, розподіляючи їх за кількістю країн безвізового в’їзду. Рейтинг укладається понад 10 років у співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA), яка підтримує найбільшу у світі базу туристичної інформації.

Позиція країни в рейтингу визначається кількістю країн, у які її громадяни можуть в’їжджати без попереднього оформлення віз (без візи або з візою після прибуття). Паспорти усіх розглянутих країн є біометричними.

Останнє місце в переліку посідає Афганістан – люди з паспортом цієї країни можуть подорожувати лише у 28 держав.

Індекс паспортів Henley&Partners щоквартально аналізує візові правила 227 країн і територій світу, розподіляючи їх за кількістю країн безвізового в'їзду. Рейтинг на основі даних з бази туристичної інформації складають уже понад 10 років.

Позиція країни в рейтингу залежить від кількості держав, у які її громадяни можуть в'їжджати без попереднього оформлення віз (узагалі без візи або з візою після прибуття).

Паспорти усіх цих країн є біометричними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?