Українського шахіста-втікача Шевченко дискваліфікували з турніру в Іспанії
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українського шахіста-втікача Шевченко дискваліфікували з турніру в Іспанії

Кирило Шевченко
Джерело:  online.ua

Колишній український шахіст з Києва Кирило Шевченко із гучним скандалом був дискваліфікований з шахового турніру в Іспанії. 

Головні тези:

  • Шахіст-втікач Шевченко був викритий у використанні телефона під час гри на шаховому турнірі в Іспанії.
  • Підозри про обман з боку Шевченка підтверджено знахідкою телефона та записки в туалеті, що вказувала на намагання підтримувати зв'язок під час партій.
  • Після скандалу шахіста-зрадника дискваліфікували з турніру, а також виявлено, що Шевченко змінив спортивну національність та представляє Румунію.
  • Кирило Шевченко, колишній чемпіон Європи з шахів, зараз втратив довіру співкраїнців та спортивну репутацію через скандальні події під час турніру.
  • Події навколо дискваліфікації Українського шахіста Кирила Шевченка на турнірі в Іспанії викликали обговорення в спортивних колах та підняли питання про спортивну етику та чесність гри.

Що відомо про дискваліфікацію шахіста-зрадника Шевченка з турніру в Іспанії

Зазначається, що Шевченко брав участь у шаховому турнірі в іспанській Мелільї, який проходить з 12 по 18 жовтня, у складі збірної Румунії.

У рамках чемпіонату Шевченко провів 2 матчі з гросмейстерами. Зокрема, він звів до нічиєї протистояння з Басемом Аміном та після цього здобув перемогу над Франсіско Вальєхо.

Колишнього українського шахматиста дискваліфікували з престижного турніру в Іспанії
Кирило Шевченко

Зокрема, під час другої партії колишнього українського шахіста-зрадника запідозрили у використанні телефона через часті відлучення у туалет.

Сам Шевченко заявив, що має проблеми зі здоров’ям. Однак пізніше в одній з туалетних кабінок знайшли телефон і записку до нього “не чіпати”.

Потім шахіст знову намагався потрапити до туалету, однак необхідна кабінка була заблокована, а до іншої Шевченко заходити не став.

Зрештою ще і з'ясувалось, що почерк на записці збігається із почерком Шевченка в нотатках. А на телефоні був налаштований часовий пояс, що відповідає Румунії та Україні.

Що відомо про зрадника Шевченка

Шевченко довгий час представляв Україну та навіть ставав чемпіоном Європи у 2021 році. Проте через рік після початку повномасштабного вторгнення Кірілл виїхав на міжнародні змагання та не повернувся. З січня 2023 року шахіст представляє Румунію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?