Україну накрила пилова буря з Росії ― відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну накрила пилова буря з Росії ― відео

Пилова буря в Україні
Джерело:  online.ua

З Росії до України насунулась потужна пилова буря, тож українцям рекомендують обмежити перебування на вулиці і закривати вікна. 

Головні тези:

  • Пилова буря з Росії в Україні призвела до істотного погіршення якості повітря у східних та північно-східних областях.
  • З підхопленням атмосферним вихором пилу і смогу із території Росії, Україну накрила буря з району Каспійського моря та лісових пожеж.
  • Українцям рекомендовано обмежити перебування на вулиці, закривати вікна та додержуватися заходів для збереження здоров'я.
  • Жителі міст, які накрила пилова буря, поскаржились на погіршення якості повітря та відмічають значне зниження видимості.
  • Сервіс Windy підтверджує надходження пилу в Україну з району Каспійського моря, показуючи шлях руху пилових потоків повітря та їх розповсюдження по території країни.

Що відомо про пилову бурю в Україні

За словами синоптиків, істотне погіршення якості повітря фіксується у східних та північно-східних областях.

Найбільш забруднено часточками повітря у Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській та Миколаївській областях.

Зазначається, що істотне забруднення повітря пов’язане із підхопленням атмосферним вихором пилу і смогу із території Росі.

Пил заносить до України з регіону Каспійського моря, а смог з території Росії, де вирують масштабні лісові пожежі.

Південно-східний вітер сприяв поширенню суміші пилу та смогу на територію нашої країни.

Користувачі соцмереж публікують фото та відео, на яких помітно, що у містах значно знизилася видимість.

Що відомо про реакцію українців

Зазначається, що жителі Полтави, Сум, Харкова, Дніпра та низки інших міст вже поскаржились на істотне погіршення якості повітря та неприємний запах.

Також моніторингові сервіси показують погіршення індексу якості повітря в частині областей, які накрила пилова буря. Наразі якість повітря прийнятна, однак для деяких людей, надзвичайно чутливих до забруднення, може існувати помірний вплив на здоров'я.

Надходження бурі з території Росії підтверджує чеський вебсайт Windy, що надає послуги інтерактивного прогнозу погоди. За данними сервісу, пилові потоки повітря рухаються саме з району Каспійського моря, і охопили фактично всю лівобережну частину України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?