"Укренерго" назвало час найбільших відключень світла 22 липня
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Укренерго" назвало час найбільших відключень світла 22 липня

"Укренерго" назвало час найбільших відключень світла 22 липня
Джерело:  Укренерго

Заходи обмеження споживання електроенергії для населення України та бізнесу сьогодні діятимуть протягом всієї доби. Максимальними відключення будуть увечері.

Головні тези:

  • 22 липня в Україні діятимуть графіки відключень електроенергії, найбільші обмеження заплановані на вечір.
  • Споживачі поза переліком критичної інфраструктури будуть розподілені на 6 черг відключень, згідно з якими обмеження триватимуть від 4 до понад 12 годин на добу.
  • Одиницею часу для обмежень є година, тож при застосуванні трьох черг графіків можливі відключення навіть до 12 годин на добу для певних місцевостей.
  • Укренерго сповіщає, що обмеження споживання електроенергії є невід’ємною частиною стратегії забезпечення стабільності енергосистеми країни.
  • Вимкнення електропостачання можливо у години піку навантаженості, коли споживання електроенергії найбільше, у той час як вночі можливі відключення для виконання технічних робіт.

Коли будуть відключати світло 22 липня

Сьогодні, 22 липня, обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. З 05:00 до 18:00 та з 23:00 до 24:00 діють дві черги відключень, з 18:00 до 23:00 — три черги, — йдеться в повідомленні.

Три черги означають, що світла в ці години не буде у половини населення України.

Як діють черги відключень світла

Споживачі кожної області, які не належать до переліку об’єктів критичної інфраструктури, розділені на 6 черг (груп). Застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні діють графіки погодинних відключень. Чотири черги — обмеження до 70% споживачів у кожній області. 

Коли обленерго застосовують одну чергу графіків відключень — це 4 години обмежень на добу, дві черги — 8 годин обмежень, три черги — 12 годин обмежень, чотири черги — більше 12 годин обмежень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?