Укренерго скасувало аварійні відключення світла в усіх областях
Категорія
Україна
Дата публікації

Укренерго скасувало аварійні відключення світла в усіх областях

Відключення світла
Джерело:  Укренерго

17 липня в усіх областях України скасовали аварійні відключення світла. Наразі через спеку діятимуть 4 черги відключення електропостачання.

Головні тези:

  • В Україні з 11:00 до 22:00 години діятимуть чотири черги відключень для зменшення споживання електроенергії.
  • Енергоатом виконав дострокове підключення енергоблоку для підсилення енергомережі.
  • Українські атомники оперативно відремонтували обладнання, що сприятиме покращенню енергобалансу у країні.

З 11 до 22 години в Україні діятимуть чотири черги відключень

Зазначимо, що сьогодні в усіх областях України діятимуть графіки погодинних відключень.

Графіки аварійних відключень, які діяли у ряді областей України 16 липня, скасовано.

За прогнозом, сьогодні спека утримається на максимальній позначці, відповідно — споживання також прогнозується на рекордному рівні, що суттєво перевищує можливості українських електростанцій для його покриття, — йдеться в повідомленні.

В Укренерго повідомили, що з 11:00 до 22:00 будуть діяти чотири черги відключень електроенергії. З 22:00 до 24:00 будуть активні лише три черги відключення світла.

Енергоатом достроково підключив до енергомережі черговий енергоблок

На виконання завдання Міністерства енергетики України, Енергоатом достроково підключив до енергомережі черговий енергоблок — після перевантаження ядерного палива і планового ремонту обладнання.  

Завдяки оперативним діям українських атомників, повернення енергоблоку у штатний режим значно підсилить вітчизняну енергомережу. 

Враховуючи складну ситуацію в енергетиці, фахівці Компанії докладають максимум зусиль для оперативного проведення планово-попереджувальних ремонтів за умови забезпечення необхідної якості проведення робіт. 

У 7 областях України діяли аварійні відключення світла

16 липня на одному з енергооб’єктів України вийшло з ладу обладнання, — енергетики збільшили обсяги обмежень і запровадили аварійні відключення у 7 областях.

Сьогодні вночі стався вихід з ладу обладнання на одному з енергооб’єктів. Дефіцит енергії в системі збільшився — йдеться у повідомленні.

О 10:00 «Укренерго» віддало команду на застосування аварійних відключень в Харківській, Сумській, Полтавській, Запорізькій, Донецький, Дніпропетровській, Кіровоградській областях

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?