Укренерго збільшило обмеження світла в Україні 24 червня — причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Укренерго збільшило обмеження світла в Україні 24 червня — причина

світло
Джерело:  Укренерго

24 червня заходи обмеження споживання електроенергії будуть діяти протягом всієї доби. З 19:00 обсяг обмежень буде більшим.

Головні тези:

 

  • Графіки погодинних відключень електроенергії будуть застосовуватися в усіх областях країни протягом цілого дня.
  • Російські обстріли енергетичних об’єктів весною цього року масштабно пошкодили інфраструктуру електрогенерації України.
  • У разі перевищення лімітів споживання електроенергії вводяться аварійні графіки, щоб зберегти стабільність енергосистеми.
  • У разі атак на енергооб’єкти України важливо вживати заходи для запобігання небажаним наслідкам для енергетичної мережі та персоналу.

Як діятимуть обмеження світла 24 червня

Як зазначається, з 19:00 до 23:00 обсяг обмежень буде більшим. Причина — складна ситуація в енергосистемі після масованих атак росіян на енергооб’єкт.

Інформацію про те, як саме це впливає на графіки погодинних відключень в кожній області, можна подивитися на офіційних сайтах обленерго та на їхніх майданчиках у соцмережах, пише енергокомпанія.

У понеділок 24 червня графіки погодинних відключень електроенергії застосовуватимуть з 00:00 до 24:00.

Відключення світла в Україні

Під час масштабних обстрілів навесні цього року Росія знищила понад 80% електрогенерації в Україні. Через це по всій країні вводяться графіки споживання електроенергії, які можуть бути як плановими, так і аварійними.

Аварійні графіки застосовуються у разі перевищення денних лімітів споживання електроенергії.

Нагадаємо, уночі 22 червня армія РФ здійснила нові атаки на енергетичні об’єкти оператора системи передачі у південному та західному регіонах.

Йдеться про Запорізьку та Львівську області.

Згідно з останніми даними, на одному з об’єктів внаслідок обстрілу пошкоджене обладнання. Постраждали двоє енергетиків, їх доправили до лікарні.

Також під час обстрілу відключалася повітряна лінія електропередачі у східному регіоні, що призвело до зниження навантаження на генеруючому об’єкті. Наслідки уточнюються, — повідомили у відомстві.

Окрім того, наголошується, що У Запорізькій області постраждали двоє енергетиків, їх доправили до лікарні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?