Укренерго збільшило обмеження світла в Україні 25 червня
Категорія
Економіка
Дата публікації

Укренерго збільшило обмеження світла в Україні 25 червня

світло
Джерело:  Укренерго

"Укренерго" збільшило обсяги обмежень електропостачання для споживачів на другу половину дня 25 червня.

Головні тези:

  • Укренерго збільшило обмеження електропостачання в Україні 25 червня на другу половину дня через зниження можливостей електростанцій виробляти електроенергію через ворожі атаки.
  • Під час масштабних обстрілів Росією навесні цього року було знищено понад 80% електрогенерації в Україні, що призвело до введення графіків обмеження споживання електроенергії.
  • Аварійні графіки обмежень застосовуються у разі перевищення лімітів споживання електроенергії, а саме у разі атак на енергетичні об'єкти.
  • У результаті російських обстрілів Україна втратила 9 гігават потужності, що вимагає регулярних обмежень для збереження енергосистеми країни.
  • Мешканцям України рекомендовано слідкувати за оновленнями щодо графіків відключень світла на офіційних сайтах обленерго та їхніх сторінках у соцмережах для підготовки до можливих надзвичайних ситуацій.

Що відомо про обмеження світла в Україні 25 червня

Сьогодні, 25 червня, заходи обмеження споживання діють протягом всієї доби. З 12:00 до 23:00 обсяг обмежень буде більшим, — йдеться в повідомленні.

Також збільшений обсяг обмежень застосовувався 25 червня з 02:00 до 05:00.

Причина — зниження можливостей електростанцій виробляти електроенергію через наслідки восьми ворожих атак, — заявили в прес-службі.

В "Укренерго" повідомили, що інформацію про те, як саме це впливає на графіки погодинних відключень у кожній області, можна подивитися на офіційних сайтах обленерго та на їхніх майданчиках у соцмережах.

Відключення світла в Україні

Під час масштабних обстрілів навесні цього року Росія знищила понад 80% електрогенерації в Україні. Через це по всій країні вводяться графіки споживання електроенергії, які можуть бути як плановими, так і аварійними.

Аварійні графіки застосовуються у разі перевищення денних лімітів споживання електроенергії.

Нагадаємо, уночі 22 червня армія РФ здійснила нові атаки на енергетичні об’єкти оператора системи передачі у південному та західному регіонах

Йдеться про Запорізьку та Львівську області.

Згідно з останніми даними, на одному з об’єктів внаслідок обстрілу пошкоджене обладнання. Постраждали двоє енергетиків, їх доправили до лікарні.

Також під час обстрілу відключалася повітряна лінія електропередачі у східному регіоні, що призвело до зниження навантаження на генеруючому об’єкті. Наслідки уточнюються, — повідомили у відомстві.

Як заявив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький, через російські обстріли Україна втратила 9 гігават потужності. За його словами, відключення необхідні, щоб енергосистема зберегла свою цілісність і щоб не допустити блекауту країною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?