Укренерго зменшує відключення світла 20 липня
Категорія
Економіка
Дата публікації

Укренерго зменшує відключення світла 20 липня

світло
Джерело:  Укренерго

У суботу, 20 липня, обмежень споживання електроенергії в Україні буде менше.

Головні тези:

  • 20 липня з 02:00 до 05:00 не буде обмежень споживання електроенергії в Україні.
  • У дві черги відключень будуть діяти з 13:00 до 24:00, в інші години — одна черга. Живлення об’єктів критичної інфраструктури не обмежуватиметься.
  • Міністр енергетики Герман Галущенко впевнений, що ситуація із електропостачанням у найближчий час покращиться, завдяки особливостям ремонтної кампанії на об’єктах генерації.
  • Спеціалісти "Енергоатому" виконують усі необхідні заходи для швидшого перезавантаження палива і введення блоків у роботу.
  • Міненерго намагається максимально скоротити ремонтні роботи, дотримуючись безпеки, щоб забезпечити нормальне функціонування атомних генераторів у зимовий період.

Як вимикатимуть світло 20 липня

Завтра, 20 липня, з 02:00 до 05:00 заходи обмеження споживання застосовуватись не будуть, — поінформували у компанії.

Зазначається, що з 13:00 до 24:00 діятимуть дві черги відключень, а в інші години доби — одна.

Живлення об’єктів критичної інфраструктури не обмежуватимуть.

Про будь-які зміни в графіках енергетики поінформують додатково.

Ситуація зі світлом покращиться найближчим часом

Ситуація в енергосистемі України поліпшиться вже найближчим часом. Про це під час години запитань до уряду заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Уже найближчим часом ситуація поліпшиться. І це правда, я це підтверджую, — зазначив глава Міненерго.

За його словами, це повʼязано з особливостями ремонтної кампанії на обʼєктах генерації. Ремонтна кампанія проводиться таким чином, щоб атомна генерація працювала повним складом протягом осінньо-зимового періоду. І відповідно під це всі строки адаптовані.

Сьогодні, з урахуванням тієї складної ситуації, яка є через постійні обстріли, через аномальні погодні умови, ми намагаємося максимально скоротити терміни там, де це можливо, основне — без загрози для ядерної та радіаційної безпеки, — наголосив Галущенко.

Він додав, що спеціалісти "Енергоатому" роблять все можливе, аби скоріше перезавантажити паливо і пустити в роботу блоки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?