Укренерго змінило графіки відключення світла в Україні 21 серпня
Категорія
Україна
Дата публікації

Укренерго змінило графіки відключення світла в Україні 21 серпня

Укренерго змінило графіки відключення світла в Україні 21 серпня
Джерело:  Укренерго

В Україні 21 серпня графіки відключення електроенергії почнуть діяти на пів години раніше.

Головні тези:

  • З 21 серпня графіки відключення електроенергії в Україні вступають в силу на пів години раніше.
  • У вказаний день з 15:30 до 18:00 і з 22:00 до 24:00 діятиме одна черга відключень, а з 18:00 до 22:00 – дві черги відключень одночасно.
  • Керівництво Укренерго обіцяє скасувати відключення світла з наступного тижня, за умови відсутності надзвичайних обставин.
  • Очікується падіння температури повітря в Україні та введення в роботу додаткових енергоблоків, що дозволить компенсувати дефіцит енергії.

Як діятимуть графіки відключення світла в Україні 21 серпня

Як повідомили в “Укренерго” 21 серпня з 15:30 до 18:00 і з 22:00 до 24:00 діятиме одна черга відключень.

В період з 18:00 до 22:00 обленерго будуть застосовувати дві черги відключень одночасно. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується.

Раніше "Укренерго" повідомляло, що 21 серпня графіки відключення електроенергії будуть діяти з 16:00.

В "Укренерго" обіцяють скасувати відключення світла з наступного тижня

Керівник правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький зазначив, що за відсутності надзвичайних обставин, з наступного тижня в Україні знов припинять відключати світло. 

Кудрицький пояснив, що поки в Україні зберігатиметься спекотна погода, будуть певні години з дефіцитом енергопотужності.

Як ви бачите, це здебільшого вечірні години, коли споживання найбільше. І в такі вечірні години можуть бути застосовані одна чи дві черги відключень, — зазначив керівник правління “Укренерго”.

За його словами, наприкінці тижня очікується певне падіння температури повітря в Україні, а також планується введення в роботу додаткових енергоблоків.

Це дозволить нам скомпенсувати дефіцит. І будемо сподіватись, що на наступному тижні вже обійдемося без відключень, — переконаний Кудрицький.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?