"Укроборонпром" відкрив своє перше представництво у США
Категорія
Україна
Дата публікації

"Укроборонпром" відкрив своє перше представництво у США

"Укроборонпром" відкрив своє перше представництво у США
Джерело:  online.ua

У Вашингтоні відкрилося перше іноземне представництво державного концерну “Укроборонпром” — у день початку 75-го Саміту НАТО.

Головні тези:

  • Відкрито перше представництво “Укроборонпром” у Вашингтоні з метою сприяння українсько-американським оборонним проєктам та трансферу військових технологій.
  • Ініціатива посилить українську інтеграцію до оборонно-промислової бази НАТО та сприятиме розвитку військово-технічного комплексу України.
  • Український концерн активно співпрацює з іноземними партнерами, укладаючи угоди про виробництво та обслуговування військової техніки.
  • Планується відкриття заводів у співпраці з турецьким концерном Baykar, німецьким Rheinmetall та американською Amentum Services для виробництва різних типів бронетехніки.

Що відомо про перше представництво “Укроборонпром” у Вашингтоні

Головна задача офісу — сприяти реалізації спільних україно-американських оборонних проєктів, взаємодіяти з місцевим бізнесом та держорганами, а також домовлятися про трансфер військових технологій.

За словами міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, відкриття офісу в Штатах посилить українську інтеграцію до оборонно-промислової бази НАТО.

Що цьому передувало

Найбільший виробник озброєння та військової техніки в Україні «Укроборонпром» з 2023 року активно співпрацює з іноземними концернами, як на території України, так і за її межами.

У червні 2023 року турецька компанія Baykar домовилася про виробництво Bayraktar TB2 й Akıncı в Україні. Загальний обсяг запланованих інвестицій у підприємство становить 95,5 млн дол.

Через місяць в Україні почали будувати завод із виробництва Bayraktar та підписали меморандум між президентами України та Туреччини про розвиток потужностей і нарощування виробництва різних типів БПЛА. Очікується, що завод відкриється у 2025 році.

Цього літа підписали ще дві угоди: з німецьким концерном Rheinmetall і американською компанією Amentum Services. З німцями уже відкрили перший спільний цех з ремонту і виробництва бронетехніки в Україні.

А з американцями «Укроборонпром» відновлюватиме й обслуговуватиме американську бронетехніку. У перспективі там вироблятимуться нові зразки броньованої техніки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?