Умєров озвучив причини звільнення командувача Повітряних сил Олещука
Категорія
Україна
Дата публікації

Умєров озвучив причини звільнення командувача Повітряних сил Олещука

Умєров
Джерело:  CNN

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що звільнення командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука не пов'язане із загибеллю пілота під час катастрофи F-16.

Головні тези:

  • Міністр оборони Рустем Умєров стверджує, що звільнення Олещука не пов'язане з авіатрощею F-16.
  • Президент Володимир Зеленський підкреслює необхідність посилення командного рівня у ВС України.
  • Інформація про авіакатастрофу F-16 в Україні та спростування пропагандистських заяв.

Умєров не пов’язує звільнення Олещука з авіатрощею українського F-16

Умєров заперечив, що звільнення командувача ПС ЗСУ було пов’язане із загибеллю одного з кращих українських пілотів Олексія Меся, коли кілька днів тому розбився американський винищувач F-16.

Я б, мабуть, сказав, що це ротація. Це два окремих питання… на даному етапі я б їх не пов’язував.

Рустем Умєров

Рустем Умєров

Міністр оборони України

Зеленський не сказав, чи пов’язане його рішення звільнити Миколу Олещука з катастрофою F-16 26 серпня, але зазначив, що командний рівень ВПС потрібно «посилити».

Умеров назвав смерть пілота "прикрою" і заявив, що Україна розслідує те, що сталося.

Ми аналізуємо те, що сталося. Ми також відкрили це розслідування для наших партнерів, тому вони також аналізують це та розслідують разом з нами.

Зазначимо, що 30 серпня президент Володимир Зеленський звільнив командувача Повітряних сил ЗСУ Миколу Олещука, який був на цій посаді з 2021 року. Повітряні сили ЗСУ тимчасово очолить генерал-лейтенант Анатолій Кривоножко.

Що відомо про авіатрощу літака F-16 в Україні

У ніч з 25 на 26 серпня РФ атакувала Україну ракетами та дронами. Унаслідок тривалої масованої атаки загинули та були поранені люди в різних регіонах, також ворог ударив по інфраструктурі. Володимир Зеленський 26 серпня провів ставку. За його даними, ворог запустив по території України 127 ракет різного типу й 109 дронів.

Президент України Володимир Зеленський під час форуму "Україна 2024. Незалежність" заявив, що українські військові за допомогою винищувачів F-16 збили деякі російські ракети під час масованої атаки 26 серпня.

Видання Wall Street Journal 29 серпня повідомило, що 26 серпня в Україні, ймовірно, був знищений перший винищувач F-16.

Згодом у Генеральному штабі ЗСУ підтвердили, що під час відбиття російського ракетного удару винищувач F-16 зазнав катастрофи, загинув пілот Олексій Месь.

Нардепка Мар'яна Безугла заявила, що літак F-16, наданий Україні партнерами, нібито збила українська ППО, а військове командування ЗСУ це приховує. У відповідь тодішній командувач ПС генерал-лейтенант Микола Олещук наголосив, що інформацію не приховують, а нардепку назвав "основним ньюзмейкером ворожої пропаганди".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?