Умєров у Давосі запропонував створити групу щодо виведення військ РФ з України
Категорія
Україна
Дата публікації

Умєров у Давосі запропонував створити групу щодо виведення військ РФ з України

Рустем Умєров
Рустем Умєров

На четвертій зустрічі радників з питань нацбезпеки щодо Української формули миру, яка пройшла у Давосі, міністр оборони України Рустем Умєров запропонував створити міжнародну робочу групу щодо механізму виведення російських військ з України.

Що запропонував Умєров на зустрічі в Давосі

Міністр оборони повідомив, що презентував на зустрічі 6-ий пункт Формули миру: «Виведення російських військ з території України».

Наголосив, що неможливо говорити про відновлення суверенітету і територіальної цілісності України без повного виведення та роззброєння російських військ та терористичних організацій з тимчасово окупованих територій.

Умєров запропонував створити Міжнародну робочу групу на рівні Міністрів оборони та Радників з питань національної безпеки, щоб спільно напрацювати механізм виведення військ.

Зустріч у Давосі щодо Формули миру

14 січня у швейцарському Давосі пройшла четверта зустріч радників лідерів держав щодо реалізації Формули миру. У ній взяли участь представники 81 країни та міжнародної організації.

На зустрічі розглянули другі п'ять пунктів Української формули миру:

  • виведення російських військ,

  • відновлення справедливості,

  • екологічна безпека,

  • недопущення ескалації та повторення війни,

  • підтвердження закінчення війни.

Перші п'ять пунктів формули миру (ядерна безпека, продовольча та енергетична безпека, звільнення ув'язнених і депортованих, зокрема дітей, відновлення територіальної цілісності та суверенітету України) обговорили під час зустрічі на Мальті у жовтні 2023 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?