Унікальна місія. SpaceX і NASA відправили астронавтів із чотирьох країн до МКС
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Унікальна місія. SpaceX і NASA відправили астронавтів із чотирьох країн до МКС

Унікальна місія. SpaceX і NASA відправили астронавтів із чотирьох країн до МКС
Джерело:  online.ua

Ракета SpaceX Falcon 9 вивела на орбіту космічний корабель Dragon з чотирма астронавтами. Місія агентства SpaceX Crew-7 є сьомою комерційною місією з ротації екіпажу для NASA та триватиме більше шести місяців.

Джерело: NASA

Чотирьох астронавтів відправили у космос

У NASA повідомили, що на кораблі перебувають астронавтка NASA Жасмін Могбелі, астронавт ESA (Європейського космічного агентства) Андреас Могенсен, астронавт JAXA (Японського агентства аерокосмічних досліджень) Сатоші Фурукаво та космонавт Роскосмосу Костянтин Борисов.

Falcon 9 стартував із Космічного центру Кеннеді у Флориді NASA.

Під час польоту Dragon SpaceX спостерігатиме за серією автоматичних маневрів космічного корабля зі свого центру управління місією в Хоторні, штат Каліфорнія, а команди NASA стежитимуть за роботою космічної станції протягом усього польоту з Центру управління польотіву Космічному центрі агентства Джонсона в Х’юстоні.

Космічний корабель Dragon під назвою Endurance автономно стикнеться з портом модуля Harmony МКС зранку 27 серпня.

Чим будуть займатися комонавти на МКС

Crew-7 проведе нові наукові дослідження на користь людства на Землі та підготує людину до дослідження за межі низької навколоземної орбіти.

Експерименти включають збір мікробних зразків ззовні космічної станції, перше дослідження реакції людини на різну тривалість космічного польоту та дослідження фізіологічних аспектів сну астронавтів.

Crew-7 є яскравим прикладом як американської винахідливості, так і того, чого ми можемо досягти, коли працюємо разом. На борту станції екіпаж проведе понад 200 наукових експериментів і технологічних демонстрацій, щоб підготуватися до місій на Місяць, Марс і за їх межами, приносячи користь людству на Землі, — сказав адміністратор NASA Білл Нельсон.

Читайте також:

  • NASA показало залишки зірки після її "смерті" — фото

  • NASA показало випробування нових ракетних двигунів — відео

  • NASA відправить космічний апарат до астероїда вартістю квадрильйони доларів

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?