Уперше в історії. Дві українські тенісистки увійдуть в топ-20 світового рейтингу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Уперше в історії. Дві українські тенісистки увійдуть в топ-20 світового рейтингу

Костюк
Джерело:  Суспільне. Спорт

Українська тенісистка Марта Костюк підніметься на 20-те місце у новому рейтингу WTA.

Україна матиме двох тенісисток у топ-20 світового рейтингу WTA

Як зазначається, Марта Костюк розпочне наступний тиждень на 20-й позиції у світовому рейтингу.

Минулого тижня українська тенісистка піднялась одразу на п'ять позицій і оновила особистий рекорд — стала 21-ю. Сталось це за підсумками турніру WTA 500 у Штутгарті, де Костюк здобула низку перемог: виграла три поспіль матчі проти представниць топ-10 світового рейтингу.

Попри поразку в Іспанії, українка підніметься у світовому рейтингу WTA на одну сходинку, тому наступний тиждень Костюк розпочне на 20-му місці.

Перша ракетка України Еліна Світоліна опуститься на одну сходинку і стане 19-ю.

Таким чином, уперше в історії одразу дві українки увійдуть у топ-20 рейтингу WTA.

Марта Костюк вийшла у фінал турніру WTA 500

Костюк здобула місце у фіналі грунтового турніру WTA 500 у Штутгарті. У півфіналі змагань українська тенісистка здолала восьму ракетку світу Маркету Вондроушову у двох сетах.

Костюк стартувала на турнірі у Штутгарті з перемоги у 3-годинному матчі над німкенею Лаурою Зігемунд, після чого здобула дві звитяги над представницями топ-10: в 1/8 фіналу здійснила камбек проти сьомої ракетки світу Цінь Вень Чжен, а у чвертьфіналі пройшла №3 Коко Гофф, реалізувавши восьмий матчпойнт.

Суперницею Костюк у півфіналі стала чинна чемпіонка Вімблдону Маркета Вондроушова. Перед цим тенісистки зустрічались одного разу: чешка обіграла українку на Кубку Біллі Джин Кінг у 2023 році.

Костюк відіграла два брейкпойнти у першому геймі поєдинку, після чого заволоділа ініціативою та повела 5:1 з двома брейками.

На початку другої партії Костюк повела з брейком, а за рахунку 3:1 ще раз взяла подачу суперниці. Українка зберегла цю перевагу і реалізувала перший матчпойнт — 6:2.

Гра тривала одну годину та 36 хвилин — найкоротший поєдинок для Костюк на турнірі в Штутгарті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?