Уперше в історії. Шмигаль повідомив про нове досягнення України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Уперше в історії. Шмигаль повідомив про нове досягнення України

Денис Шмигаль
Джерело:  Укрінформ

За словами глави Кабміну Дениса Шмигаля, Україна вперше в історії проходить опалювальний сезон на газі власного видобутку.

Україна змогла повністю забезпечити себе власним газом

Ми проходимо цей опалювальний сезон вперше в історії України на газі власного видобутку, — заявив глава уряду.

Денис Шмигаль звертає увагу на те, що "Нафтогаз України" і державне підприємство "Укргазвидобування" збільшили обсяги видобутку на 11%, а також відкрили нові свердловини видобутку газу доволі великого об'єму.

Зараз у наших сховищах — близько 10 мільярдів кубічних метрів газу. І ми дійсно проходимо цей опалювальний сезон на газі виключно українського видобутку, — додав прем’єр-міністр.

Окрім того, наголошується, що наша країна також проходить цю зиму зі збалансованою електроенергосистемою.

Що буде з тарифами на електроенергію, газ і тепло

За словами Дениса Шмигаля, тарифи на електроенергію, газ і тепло не зміняться до кінця опалювального сезону.

Очільник Кабміну офіційно підтвердив, що тариф на електроенергію для населення й далі складатиме 2 грн 64 коп. за кВт-год. Тариф на газ — 7 грн 96 коп. за кубометр.

Окрім того, протягом поточного року буде виділено 50 млрд грн на виплати субсидій. Це на 25% більше, ніж минулого року. Їх отримають 3 млн українських родин, усі, хто потребують допомоги.

Енергосистема збалансована. Ми стали частиною ENTSO-E, збільшили можливості імпорту електроенергії до 1,7 ГВт. Це допомагає під час російських атак та пікових навантажень, — наголосив Денис Шмигаль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?