Уперше в історії. Українські п'ятиборці отримали три нагороди на Євро у Будапешті
Категорія
Спорт
Дата публікації

Уперше в історії. Українські п'ятиборці отримали три нагороди на Євро у Будапешті

П'ятиборство

Чемпіонат проходив в угорському Будапешті напередодні Олімпійських ігор-2024.

Головні тези:

  • Українські п'ятиборці здобули три нагороди на Євро-2024 у Будапешті.
  • Чемпіоном Європи у сучасному п'ятиборстві серед чоловіків став Олександр Товкай.
  • Збірна України посіла друге місце на командних змаганнях Євро-2024 у Будапешті.
  • Збірна України з баскетболу на Євробаскеті U-20 здобула другу перемогу, обігравши Молдову з вражаючим рахунком 83:48.

Українець став чемпіоном Європи з п‘ятиборсва серед чоловіків

Українська збірна з сучасного п'ятиборства завоювала три медалі на Євро-2024. Чемпіоном Європи серед чоловіків став Олександр Товкай.

Як відомо, чемпіонат проходив в угорському Будапешті напередодні Олімпійських ігор-2024. Там розігрували медалі в особистому заліку серед чоловіків та жінок, естафетах. Крім того, на змаганнях визначили найкращих у командному заліку. 

Так, відомо, що в особистому старті серед чоловіків до фіналу вийшли три українці — Олександр Товкай, Юрій Ковальчук та Гордій Березняков.

Перший здобув перемогу. У фіналі він виграв змагання з фехтування і втримав перевагу до самого фінішу, чим завоював "золото". Він став першим в історії України чемпіоном Європи у сучасному пʼятиборстві серед чоловіків.

Також завдяки результатам українців у фіналі, наша збірна стала срібним призером Євро-2024 у командних змаганнях. Українці поступились лише італійцям.

Щодо жінок, то українкам не вдалося вийти у фінал в особистих змаганнях, а в естафеті вони стали восьмими. А в командному заліку Україна серед жінок фінішувала шостою. 

Євробаскет 2024. Збірна України обіграла Молдову

Чоловіча збірна України з баскетболу провела другий матч на Євробаскеті U-20.

Це друга перемога нашої команди на турнірі. На старті чемпіонату Європи збірна Україна обіграла Вірменію (93:60), а Молдова поступилась збірній Швеції (35:114).

Найефективнішим гравцем у складі збірної України став форвард Данііл Сипало, у якого дабл-дабл — 16 очок та 15 підбирань. Найкращим бомбардиром став Максим Кличко, який набрав 17 очок.

Україна — Молдова — 83:48 (20:14, 17:18, 19:6, 27:10)

У третій грі групового раунду Україна протистоятиме Швеції. Матч відбудеться 14 липня о 14:30 за київським часом.

Суперниками української збірної на Євробаскеті будуть Швеція, Угорщина, Вірменія, Косово та Молдова. Три найкращі команди в дивізіоні потраплять до Дивізіону А.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?