Уперше в історії в Антарктиді приземлився пасажирський літак — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Уперше в історії в Антарктиді приземлився пасажирський літак — відео

літак
Джерело:  Sky News

В Антарктиді приземлився найбільший у світі пасажирський літак Boeing 787. Що важливо розуміти, це сталося вперше в історії.

Що відомо про приземлення Boeing 787 в Антарктиді

Як вдалося дізнатися американським журналістам, на борту літака знаходилося 45 пасажирів – це були дослідники Норвезького полярного інституту.

Окрім того, зазначається, що в Антарктиду також доставили 12 тонн наукового обладнання.

Що важливо розуміти, літак сів на аеродромі Troll. Це де-факто смуга з блакитного льоду завдовжки 3 км. Імпровізований аеродром "працює" лише від жовтня до березня.

За словами очільниці інституту Камілли Брекке, ключова місія її команди – це ті екологічні вигоди, яких вона може досягти, використовуючи для Troll великі та сучасні літаки цього типу.

Як вдалося організувати цей історичний рейс

Варто звернути увагу на те, що кожного року в Антарктиду прилітають до 10 літаків різного розміру, однак можливість літати набагато більшими повітряними суднами допоможе зменшити кількість необхідних рейсів.

За словами журналістів, цей рейс змогла організувати компанія Norse Atlantic Airways.

У пресслужбі цієї авіакомпанії відверто зізнаються, що це історичний момент для них.

Перший літак B787 Dreamliner, який приземлився в Антарктиді! Ми маємо неймовірну честь бути частиною цього шматка історії, знаменуючи особливу віху для Norse, – наголосили представники авіакомпанії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?