Ураження ЗСУ ракетного корабля РФ «Циклон» — з’явилися супутникові знімки наслідків
Категорія
Події
Дата публікації

Ураження ЗСУ ракетного корабля РФ «Циклон» — з’явилися супутникові знімки наслідків

Корабель Циклон
Джерело:  Радіо Свобода

19 травня українські військові вразили російський ракетний корабель "Циклон", який перебував в окупованому Севастополі. У мережі з'явилися супутникові знімки з місця удару.

Корабель “Циклон“ є носієм ракет "Калібр", якими Росія обстрілює Україну

На знімках видно руйнування на місці влучання ракети. Поруч із ним був малий ракетний корабель "Циклон". Він є носієм ракет "Калібр", якими Росія обстрілює Україну.

Раніше аналітики Conflict Intelligence Team зазначали, що отримали від джерела фотографію з місця, на якій видно щоглу "Циклону", що стирчить з води.

Непрямо про затоплення свідчить і наявність на місці рятувального катера, який можна побачити на супутникових знімках.

Генеральний штаб підтвердив ураження російського ракетного корабля "Циклон" у тимчасово окупованому Севастополі в ніч проти 19 травня 2024 року.

Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук зазначав, що в разі підтвердження ураження Силами оборони в тимчасово окупованому Криму російського ракетоносія "Циклон" це означатиме, що ворог не зможе запускати ракети "Калібр" з близької відстані.

Ракетний корабель “Циклон” ЧФ РФ: що відомо

За даними з російських відкритих джерел, "Циклон" — ракетний корабель проєкту 22800 (шифр "Каракурт"). Корабель передано ВМФ Росії в липні 2023 року.

Технічні характеристики: водотоннажність — 800 тонн, довжина — 65 м, ширина — 10 м, осадка — 4 м. Швидкість максимальна — 30 вузлів. Дальність ходу — 2500 миль (за швидкості ходу 12 вузлів). Автономність — 15 діб.

На озброєнні судно мало установку вертикального пуску ракет "Онікс" і "Калібр-НК", модернізовану артустановку калібру 76,2 мм АК-176МА, ЗРАК "Палаш".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?