Уряд Польщі влаштував демарш президенту Дуді
Категорія
Політика
Дата публікації

Уряд Польщі влаштував демарш президенту Дуді

Анджей Дуда
Джерело:  online.ua

Польські міністри з уряду нового прем’єра Дональда Туска проігнорували захід, на який їх запросив президент країни Анджей Дуда.

Команда Туска кинула непублічний виклик Дуді

Цю інформацію офіційно підтвердила канцелярія глави Польщі.

Там заявляють про те, що Анджей Дуда запросив міністрів з уряду Дональда Туска до президентського палацу з нагоди урочистого включення їх до складу Ради суспільного діалогу.

Міністри в останню хвилину скасували свою участь у заході, дата якого була узгоджена, а десять міністрів попередньо підтвердили свою присутність раніше, — повідомляє канцелярія польського лідера.

На тлі демаршу захід довелось скасувати,

У команді Анджея Дуди звертають увагу на те, що "це перший випадок, коли члени уряду скасували свою участь у церемонії".

Така церемонія є багаторічною традицією і підкреслює, що соціальний діалог є одним з фундаментальних досягнень Польщі після 1989 року…Президент Анджей Дуда, як він неодноразово підкреслював, завжди готовий до співпраці у найважливіших для поляків питаннях. Він сподівається, що церемонія відбудеться якнайшвидше, — зазначає канцелярія президента Польщі.

Що відомо про попередні конфлікти Туска та Дуди

Як уже згадувалося раніше, нещодавно Анджей Дуда на тлі конфлікту з новим урядом Дональда Туска щодо бюджету й переслідування колишніх урядовців заявив, що "не бачить можливості" проведення в країні дострокових виборів.

Якщо бюджет буде ухвалений, то навіть направлення його до Конституційного суду не призведе до дострокових виборів. Я сподіваюся, що нам вдасться підписати бюджет мирно, — додав польський президент.

Варто також зазначити, що раніше Туск звинувачував команду Дуди у тому, що вона не розв’язувала проблему блокади на українському кордоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?