Уряд призначив нових заступників голови Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд призначив нових заступників голови Міноборони

Уряд призначив нових заступників голови Міноборони

Кабінет міністрів призначив Анатолія Клочка та Олександра Сергія заступниками міністра оборони Рустема Умєрова.

Головні тези:

  • Анатолій Клочко - випускник військових училищ з багаторічним досвідом у різних підрозділах армії
  • Олександр Сергій - фахівець у сфері логістики та військового управління з великим стажем роботи у Збройних Силах
  • Клочко очолював різні підрозділи та управління військовими об'єднаннями, маючи значний досвід у сфері ракетно-артилерійської боротьби
  • Сергій був відповідальним за забезпечення армії логістичними ресурсами та координацію діяльності у сфері військового управління
  • Призначення нових заступників голови Міноборони свідчить про важливість професійного досвіду та компетентності кандидатів у сфері оборони країни

Умєрову призначили двох нових заступників

Призначено: Клочка Анатолія Олександровича заступником міністра оборони України; Сергія Олександра Петровича заступником міністра оборони України, – написав представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Що відомо про нових заступників міністра оборони

Анатолій Клочко народився у 1963 році в Харкові.

У 1985 році закінчив навчання у Саратовському вищому військовому командно-інженерному училищі ракетних військ, у 2003 році – Національній академії оборони України. Здобув освіту в Національному університеті оборони України у 2019 році.

З 1999 до 2005 року Клочко командував ракетною бригадою армійського корпусу. З 2018 до 2020 року очолював Центральне ракетно-артилерійське управління, а з 2020 по 2022 роки був начальником Центрального управління забезпечення засобами поразки. З жовтня 2022 року Клочко проходив службу у військовій частині А0515.

Сергій Олександр народився у 1969 році на Буковині.

У 1991-му закінчив Рязанське вище військове автомобільне інженерне училище, а у 1998 році - отримав кваліфікацію офіцера військового управління оперативно-тактичного рівня в Київському Інституті Сухопутних військ.

У 2012 завершив навчання у Національному університеті оборони України. З 2010 року він обіймав керівні посади у ЗСУ, відповідаючи за логістичне забезпечення армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?