Успішний запуск. SpaceX вивела на орбіту Землі нові супутники Starlink — відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Успішний запуск. SpaceX вивела на орбіту Землі нові супутники Starlink — відео

Запуск SpaceX
Джерело:  SpaceX

Ракета-носій Falcon 9 стартувала з космодрому у штаті Флорида о 07:07 годині 7 грудня за київським часом.

Starlink у космосі стало більше

Компанія SpaceX, яка належить мільярдеру Ілону Маску, здійснила ще один запуск супутників Starlink в космос. Цього разу вивела на орбіту 23 супутники.

Про це повідомляє Twitter-акаунт SpaceX.

Ракета-носій Falcon 9 стартувала 7 грудня з космодрому у штаті Флорида о 07:07 годині за київським часом.

Перший ступінь повернувся на Землю для вертикальної посадки приблизно через 8 хвилин, о 07:16 й приземлився на безпілотний корабель SpaceX під назвою Just Read the Instructions. Корабель був розташований в Атлантичному океані біля узбережжя Флориди.

Як змінилася нова станція Starlink

Starlink - це платформа супутникового інтернету, яка належить SpaceX. Робота над проєктом розпочалась у 2015 році, а перший тестовий прототип вивели на орбіту у 2018 році.

Зазначається, що вона більша за розмірами й споживає більше енергії, але забезпечує кращу якість звʼязку. Водночас термінал став легшим і тоншим.

У пристрої збільшилося поле огляду — на 10%. Ще одне покращення — збільшений рейтинг захисту від пилу та вологи, тепер це повноцінний IP67, замість IP54. Теоретично його можна занурити в воду, глибиною до метра на пів години.

Ще одна важлива зміна — антена тепер буде статичною, а не рухомою, та розміститься на вбудованій підставці. Також SpaceX вирішила додати опору для регулювання кута нахилу.

Довжина нової антени становить 60 см, у попередній версії 51 см, а ширина та сама — 30 см. Нова модель має середнє енергоспоживання від 75 до 100 Вт, що на 25 Вт вище, ніж у антени другого покоління.

Загалом система складається з трьох компонентів: самого термінала, спеціального WI-FI-6 роутера та блока живлення.

Зазначається, що новинка буде доступна лише «невеликій групі клієнтів у США».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?