В Афганістані розбився російський літак із шістьма людьми
Категорія
Світ
Дата публікації

В Афганістані розбився російський літак із шістьма людьми

Falcon 10
Джерело:  Reuters

На півночі Афганістану розбився приватний пасажирський літак, який прямував до Москви. На борту перебувало шість людей, з них двоє росіян.

Російський літак впав в Афганістані

Літак Falcon 10 був чартерним рейсом для медичної евакуації, який летів з таїландського аеропорту Утапао в Паттайї до Москви через Індію та Узбекистан.

На борту перебувала лежача хвора у важкому стані, громадянка Росії, яку доставляли з однієї з лікарень Паттайї в Росію. Її супроводжував чоловік, приватний підприємець, теж громадянин Росії, який і оплатив переліт, — повідомляє російське ЗМІ РІА з посиланням на джерело в міжнародному аеропорту Утапао в Таїланді.

Кілька російських ЗМІ повідомили, що пасажири були подружжям із Волгодонська на півдні Росії.

Приблизно за 25 хвилин до того, як літак зник з екранів радарів, пілот попередив, що у нього закінчилося паливо, і що літак спробує приземлитися в аеропорту в Таджикистані. Про це повідомляє російський Телгерам-канал SHOT з посиланням на неназване джерело.

Потім пілот повідомив про зупинку одного двигуна, а потім і другого. У списку пасажирів літака, опублікованому SHOT, видно, що екіпаж також був громадянами Росії.

Російська влада заявила, що літак французького виробництва був виготовлений у 1978 році.

Афганська поліція вже повідомила, що отримала повідомлення про катастрофу у віддаленому гірському регіоні Бадахшан на крайній півночі Афганістану. Щоб дістатися до місця катастрофи, рятувальникам знадобиться 12 годин.

Цивільна авіація в РФ перебуває на межі колапсу

У листопаді 2023 року ГУР повідомляло, що санкції призвели до жахливого стану російської цивільної авіації.

Закриті службові документи Федерального агентства повітряного транспорту (“Росавіація”) свідчать, що за перших 9 місяців 2023 року у РФ задокументували 150 випадків технічних несправностей літаків.

За аналогічний період 2022 року зафіксовано 50 таких інцидентів.

Найбільш проблемними місцями російської авіації залишаються двигуни та шасі, а також інші важливі елементи: гідросистеми, закрилки та програмне забезпечення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?