В армії РФ бракує техніки для подальшої війни проти України — глава Мінфіну США
Категорія
Україна
Дата публікації

В армії РФ бракує техніки для подальшої війни проти України — глава Мінфіну США

В армії РФ бракує техніки для подальшої війни проти України — глава Мінфіну США
Джерело:  online.ua

За словами глави Мінфіну США Джанет Єллен, через введенні санкції злочинній армії РФ гостро бракує військової техніки для продовження війни проти України.

Джерело: CNN

Санкції США не дозволяють РФ відновити втрачену військову техніку 

Введені США санкції та експортний контроль щодо Росії позбавляють її матеріалів для війни в Україні, - зазначає Єллен. 

Вона підкреслила, що разом з тим запроваджена стеля цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель замість профіциту створює дефіцит держбюджету РФ.

Санкції та експортний контроль змусили Росію звертатися до Ірану та Північної Кореї за військовим спорядженням та матеріалами, а США роблять кроки щодо припинення ухилення від обмежень, - наголошує Єллен. 

Кремль поширює фейковий наратив про втому ЗСУ від війни

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, Кремль намагається поширити брехливий наратив, що Україна та світ психологічно втомились від війни.

Втома від війни в Україні – це російський наратив. Ми об'єднані з нашими партнерами та впевнені у них, жодної втоми від військової чи донорської підтримки немає. Ми налаштовані перемогти в цій війні та звільнити наші території, - підкреслив Шмигаль.

Також прем’єр-міністр зауважив, що можливо певний вид втоми є через те, що війна є виснажливою. Однак українці готові боротися і надалі.

Можливо ми втомилися фізично, тому що жорстка і важка війна. Але ми не падаємо духом, - наголосив Шмигаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?