В Ірані випустили новий дрон-камікадзе Sina — у чому його особливість
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ірані випустили новий дрон-камікадзе Sina — у чому його особливість

дрон-камікадзе Sina
Джерело:  Defense News

Безпілотник може уражати цілі на відстані до 5 км, використовуючи боєголовку вагою до 1 кілограма, запевняють іранці.

Що відомо про дрон-камікадзе Sina

Армія Ірану провела масштабні навчання під кодовою назвою "Eghtedar", під час яких випробувала новий безпілотник-камікадзе Sina, зовні схожий на американський баражуючий боєприпас Switchblade 300.

Новий безпілотник-камікадзе призначений для ураження скупчень людей і неброньованої техніки на відстані до 5 км. Дрон оснащений електричною силовою установкою, а маса його боєголовки може становити від 300 до 1000 грамів.

БПЛА Sina, як і його американський аналог, є компактним високоточним боєприпасом із легкою конструкцією, що дає змогу швидко розгортати його з морських або мобільних платформ, що забезпечує підвищену гнучкість під час виконання завдань. Після запуску безпілотник розкриває крила і рухається до вказаної цілі за запрограмованим. За командами оператора він може ефективно виявити та знищити ціль на полі бою.

Поява безпілотників-камікадзе Sina ще раз підкреслює розширення можливостей Ірану щодо застосування безпілотників у сучасних сценаріях ведення бойових дій, — наголошується в матеріалі Defense Blog.

Характеристики дрона Switchblade 300:

  • вага — 2,5 кг;

  • дальність польоту — 10 км;

  • швидкість польоту — 150 км/год;

  • тривалість польоту — 15 хв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?