В Ірані заявляють про неминуче розширення війни в Ізраїлі
Категорія
Політика
Дата публікації

В Ірані заявляють про неминуче розширення війни в Ізраїлі

Прапор Ірану
Джерело:  Bloomberg

В МЗС Ірану заявили про неминуче розширення розв'язаного палестинськими терористами ХАМАС конфлікту проти Ізраїля, натякаючі на власне втручання. 

Що відомо про наміри Ірану втрутитись у конфлікт в Ізраїлі

За словами глави МЗС Ірану Хосейна Амірабдоллахяна, втручання у війну в Ізраїлі інших країн стає все більш неминучим.

За інформацією журналістів видання, таким чином Тегеран надсилає сигнал щодо готовності втрутитись у війну в Ізраїлі на боці палестинських терористів ХАМАС.

Час для політичних рішень закінчується, і можливе розширення війни на інших фронтах наближається до неминучої стадії, - заявив Амірабдоллахян.

Так само Амірабдоллахян минулого тижня здійснив поїздку Близьким Сходом, включаючи візити до лідерів ХАМАС у Катарі і “Хезболли” в Лівані.

“Хезболла”, яка в 2006 році вела місячну війну з Ізраїлем, попередила, що готова діяти.

Ми повністю готові - коли прийде час - до будь-яких дій, які ми здійснимо, - заявив заступник генсекретаря "Хезболли" шейх Наїм Касем.

Коментарі Амірабдоллахяна прозвучали тоді, як держсекретар США Ентоні Блінкен повернувся до Ізраїлю у понеділок після переговорів із арабськими офіційними особами, на тлі активізації дипломатичних зусиль з метою запобігти ширшому конфлікту на Близькому Сході.

Що відомо про ситуацію в Ізраїлі та готовність США до врегулювання конфлікту

За інформацією британського видання Sky News, глава Держдепу США Ентоні Блінкен під час чергового візиту до Ізраїля змушений був ховатись від обстрілів у бомбосховищі разом із прем’єр-міністром країни Біньямином Нетаньяху.

За даними ЗМІ, Блінкен і Нетаньяху змушені були сховатися в бункері, після того, як повітряні сирени перервали їх зустріч у Тель-Авіві.

Попередньо, їм довелось знаходитись у бункері близько 5 хвилин, після чого вони змогли відновити свої переговори.

Журналіст Washington Post, який чекав біля будівлі, опублікував ці кадри в соціальних мережах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?