В Іспанії суд заблокував роботу Telegram на невизначений час — відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

В Іспанії суд заблокував роботу Telegram на невизначений час — відома причина

Telegram
Джерело:  Reuters

Верховний суд Іспанії видав розпорядження про призупинення роботи Telegram у країні з 25 березня. Іспанські медіакомпанії поскаржилися, що месенджер дозволяє користувачам завантажувати контент без дозволу.

Telegram в Іспанії тимчасово заблокують

Reuters із посиланням на власне джерело у суді повідомляє, що низка медіакомпаній — зокрема Atresmedia, EGEDA, Mediaset, Telefonica — висунули свої претензії до Telegram.

У позові вказано, що Telegram поширює контент, захищений авторськими правами.

Зазначається, що суддя погодився заблокувати послуги Telegram в Іспанії на час розслідування претензій.

Джерело в суді повідомило, що блокувати послуги Telegram буде відповідальністю постачальників мобільних телефонів.

Telegram є четвертим найбільш використовуваним сервісом обміну повідомленнями в Іспанії. Його використовують майже 19% опитаних іспанців.

Telegram каже, що у 2023 році мав понад 700 мільйонів активних користувачів щомісяця по всьому світу.

Чи можуть заблокувати Telegram в Україні

У лютому 2023 року представник ГУР Андрій Юсов розповів, що Україна вибудовує комунікацію з адміністраціями усіх платформ, щоб працювати за прозорими правилами: і згідно з українським законодавством, і відповідно до міжнародних стандартів.

Однак з мережею Telegram, за його словами, це виходить найважче.

Що стосується Телеграму, то загрози, які він несе для суспільства, є реальні. Мова йде не про окремих користувачів чи окремі медіа, які представлені на цій платформі, питання до самої платформи. Вона містить в собі цілу низку загроз для інформаційної, і не тільки інформаційної, безпеки нашої країни. Так, на це питання треба давати відповідь, і я думаю, що це обов’язково відбудеться, — сказав Юсов.

Ярослав Юрчишин, народний депутат України від фракції «Голос», голова комітету з питань свободи слова каже, що Telegram, в принципі, як соціальна мережа не йде на контакт з українською владою.

Тому тут питання таке: або Telegram буде працювати, як інші соціальні мережі, буде йти на контакт і блокувати те, що несе загрозу, зокрема, національній безпеці та нашому суверенітету, або доведеться вже розбиратися з самою мережею.

Ярослав Юрчишин

Ярослав Юрчишин

Голова комітету ВРУ з питань свободи слова

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?