В Ізраїлі заявили про вбивство ватажка бойовиків ХАМАС
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ізраїлі заявили про вбивство ватажка бойовиків ХАМАС

Ізраїль
Джерело:  The Times of Israel

Армія оборони Ізраїлю заявила у суботу, що вбила командира батальйону ХАМАС. Він спланував напад на Ізраїль 7 жовтня.

ЦАХАЛ заявив про вбивство ватажка бойовиків ХАМАС

Армія оборони Ізраїлю заявила в суботу, що вбила командира батальйону ХАМАС, відповідального за кілька смертельних нападів на мирних жителів та солдатів, продовжуючи обстрілювати терористичні об'єкти в секторі Газа та готуватися до наземного наступу на півдні анклаву.

Він спланував та направив терористів 7 жовтня до Ізраїлю. Представник ЦАХАЛу заявив, що військові вбили командира батальйону ХАМАСа Шеджайя, внаслідок авіаудару.

Армія опублікувала відео удару, внаслідок якого загинув командир.

Ми зосереджені на продовженні ліквідації Хамасу та створенні умов для повернення додаткових заручників, - сказав начальник штабу генерал-лейтенант Халеві у коментарях, наданих ЦАХАЛ.

В останні дні ЦАХАЛ підтверджує смерть кількох заручників, які утримує ХАМАС, завдяки новим розвідувальним даним та даним, отриманим військами.

Війна в Ізраїлі

7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю і почав вбивати та викрадати як військових, так і громадянських людей. Ізраїль оголосив операцію "Залізні мечі" та став обстрілювати місця терористів у Секторі Газа. Також Ізраїль припинив подачу електроенергії та води до регіону.

Минулого тижня Ізраїль підписав з ХАМАСом угоду про тимчасове припинення вогню на території Сектору Газа та звільнення заручників. Першу групу заручників ХАМАС відпустив уже 24 листопада.

1 грудня Ізраїль відновив бойові дії в секторі Газа та заявив, що ХАМАС порушив умови перемир'я.

За словами міністра оборони Ізраїлю Йоава Галланта, Ізраїль відновив вогонь після відмови ХАМАСу звільнити заручників, серед яких двоє дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?