В ЄС обіцяють операційні рішення задля швидкої допомоги Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

В ЄС обіцяють операційні рішення задля швидкої допомоги Україні

Урсула фон дер Ляєн

Очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн наполягає на негайному схваленні чотирирічного плану допомоги Україні Ukraine Facility у розмірі 50 мільярдів євро.

У ЄС досі не можуть ухвалити остаточне рішення щодо фінансової допомоги Україні

Фон дер Ляєн закликає своїх колег у Євросоюзі не зволікати з фінальним рішенням стосовно допомоги Києву, оскільки Росія знову посилила ракетний терор проти мирних українців.

Окрім того, вона публічно пообіцяла операційні рішення з боку своєї команди для швидкого розв’язання цієї проблеми.

Комісія прийде до Європейської Ради з операційними рішеннями, аби впевнитись, що ми зможемо домовитися про Ukraine Facility. Потім перед Бельгією постане ключове завдання якнайшвидше трансформувати політичну угоду про програму через Раду ЄС та Європарламент, – заявила очільниця ЄК.

Урсула фон дер Ляєн вкотре звернула увагу на те, що Ukraine Facility є центральним елементом перегляду багаторічного бюджету ЄС.

На її переконання, цей перегляд повинен бути завершений за головування Бельгії, щоб офіційний Брюссель мав можливість продовжити реалізацію інших політичних пріоритетів.

Журналісти поцікавилися у президентки ЄК, про які "операційні рішення" щодо розблокування допомоги для України йдеться.

Політикиня не захотіла розкривати цю інформацію, одна зазначила, що вони є необхідними у ситуації, що склалася.

Вона також нагадала, що Брюссель напередодні Різдва виділив Києву останній транш пакета підтримки на 2023 рік у розмірі 18 мільярдів євро.

Це допоможе Україні профінансувати свої потреби на початок цього року. Це дає нам невелику свободу дій, але, звичайно, ми повинні працювати якомога наполегливіше і швидше, щоб виконати обіцяне, – підсумувала Урсула фон дер Ляєн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?