В Міноборони Британії назвали втрати авіації армії РФ від початку війни в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони Британії назвали втрати авіації армії РФ від початку війни в Україні

Влучання у літак армії РФ
Джерело:  Bild

За інформацією Міноборони Великої Британії, від початку розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України окупаційна армія РФ втратила більше сотні літаків. 

Що відомо про численні втрати авіації армії РФ

У Міноборони Британії зазначили, що знищення надзвукового бомбардувальника армії РФ Ту-22М3, ймовірно, є черговим успіхом українських військових.

Це перший випадок, коли стратегічний бомбардувальник збито українськими системами ППО. Досить імовірно, що Росія вже втратила щонайменше 100 літаків, — підкреслили в Міноборони Британії.

Якою саме ракетою Україна могла збити Ту-22М3

На думку полковника запасу ЗСУ, військового експерта Романа Світана в ефірі 24 каналу, малоймовірно, що ЗРК С-200 зміг перехопити російський бомбардувальник на відстані у понад 300 км від кордону з Україною.

Світан зазначив, що ракету, якою було збито літак, скоріш за все, модернізували.

Реальна дальність ракети С-200, становить приблизно 250 кілометрів, технічна — 300 кілометрів. На більшій відстані вона просто впаде на землю.

Ракету могли модернізувати, збільшивши потужність порохових прискорювачів — це такі 4 "мініракети", які піднімають і розганяють С-200. Якщо їх посилили, а це можливо, то так до зброї могли додати ще 50-70 кілометрів, — припускає аналітик.

Але найголовніше, що судно знищене, один із членів екіпажу, ймовірно командир, — загинув, ще троє мають ушкодження.

Відновити такий екіпаж — дуже довго. Навчити людей заново — довго і дорого, адже йдеться про важкий 100-тонний літак. Лише щоб провести достатню кількість годин польоту в повітрі, знадобиться 50 тонн авіаційного пального — це дуже дорого, — пояснює Світан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?