Аналітики пояснили важливість для РФ атакованого авіазаводу в Казані
Категорія
Світ
Дата публікації

Аналітики пояснили важливість для РФ атакованого авіазаводу в Казані

авіазавод
Джерело:  Defence Express

17 квітня стало відомо, що українські далекобійні дрони атакували авіазавод в Казані (КАПО), який є виробником стратегічних бомбардувальників типу Ту-22М3 і Ту-160. Хоча інформації про результат атаки немає, сам факт цього є важливим як мінімум в символічному плані.

Яке значення для Кремля має авіазавод в Казані

Тут мова не тільки про те, що авіазавод в Казані розміщений на понад 1000 кілометрів від кордону України. Мова тут також і про те, що КАПО є настільки важливим в системі рашистського ВПК, що цей об’єкт навіть використали як "декорацію"" для одного із пропагандистських заходів за участі ватажка Кремля Путіна, — наголосили у Defence Express.

Зокрема, у лютому цього року правитель РФ відвідував потужності авіазаводу в Казані. Тоді ж стало відомо, що за останні 2 роки на КАПО встигли провести модернізацію лише двох стройових бомбардувальників Ту-160 та виготовити ще два літаки цього типу із заготовок радянських часів за програмою "воспроизводства". Додається, що ці два нових літака вийшли з цехів ще у 2022 році, але Міноборони РФ їх так і не прийняв.

У березні 2023 року КАПО "засвітив" модернізований Ту-22М3М, але це був лише другий бомбардувальник цього типу за останні 5 років.

При цьому цікаво, що рашисти заявляли доволі амбітні плани по розгортанню виробництва на потужностях КАПО. Наприклад, в грудні 2023 року стало відомо про план на майже всі Ту-22М3 поставити штангу дозаправки, яка дає політ на кілька годин. Водночас, тоді ж в грудні 2023 року стало відомо і про те, що РФ запланувала зробити 70 Ту-214 на заводі-виробнику Ту-160 і Ту-22М3, а план не виконується, — зазначають експерти.

Причиною цього є незадовільний стан виробничих потужностей цього авіазаводу. У відкритому доступі були дані про те, що його обладнання було оновлено лише на 40% від плану. А для виробництва Ту-214, котрі можуть мати "подвійне" призначення, використовуватимуть цех, який призначався для ПАК ДА як заміни Ту-95МС і Ту-160.

Що відомо про атаку на Татарстан

Нагадаємо, 2 квітня безпілотники вперше атакували Татарстан. Ця атака продемонструвала, що Україна має дрони, які можуть подолати понад 1200 кілометрів.

Вже 17 квітня безпілотники Головного управління розвідки атакували авіаційний завод ім. Горбунова у Казані (Татарстан). Там вироблять та ремонтують бомбардувальники Ту-22М та Ту-160М.

У ЗСУ заявили, що відстань у 1 тисячу 200 км — не ліміт для України у питання ударів по глибоких тилах Російської Федерації на її материковій території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?