ГУР атакувало завод з виробництва бомбардувальників РФ у Татарстані — відео
Категорія
Події
Дата публікації

ГУР атакувало завод з виробництва бомбардувальників РФ у Татарстані — відео

завод
Джерело:  РБК Україна

Безпілотники ГУР 17 квітня атакували авіаційний завод у російському Татарстані, де ворог виготовляє та ремонтує бомбардувальники Ту-22М та Ту-160М.

Що відомо про атаку ГУР на військовий завод в Татарстані

За інформацією джерел, вибухи на території авіазаводу ім. Горбунова у Казані пролунали 17 квітня.

Як повідомляють місцеві ЗМІ та користувачі соцмереж, перед вибухами спрацювала сирена повітряної тривоги в районі казанського авіаційного заводу. Одночасно розпочалася евакуація персоналу з території підприємства.

В той самий час Росавіація заявила, що аеропорти Казані, Нижньокамська та Нижнього Новгорода тимчасово не приймають та не відправляють літаки, а в мережі почали поширювати фото та відео вибухів на території заводу, спричинених атакою БПЛА.

Натомість в Мінобороні РФ заявили про нібито збиття дрона над Татарстаном.

Що відомо про авіазавод в Татарстані

Казанське авіаційне виробниче промислове об'єднання імені С. П. Горбунова — це російське авіаційне підприємство, що входить до холдингу КБ Туполєва.

На вказаному заводі виробляють та ремонтують російські військові літаки, зокрема стратегічні бомбардувальники Ту-22М та Ту-160М, за допомогою яких Росія здійснює ракетні атаки проти України.

Нагадаємо, 2 квітня Україна завдала атаки дронами по одному з найбільших нафтопереробних заводів Росії, який знаходиться за 1300 км від кордону з Україною.

Це був НПЗ Танеко, що розташований у Нижньокамську, Татарстан. Його виробничі потужності становлять близько 360 000 барелів на день.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?