В Міносвіти хочуть припинити виплати стипендій українським студентам за кордоном
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міносвіти хочуть припинити виплати стипендій українським студентам за кордоном

Українські студенти

В Міністерстві освіти планують припинити виплати стипендій українським студентам, які наразі перебувають за межами країни. 

Що відомо про рішення Міносвіти щодо припинення виплат стипендій українським студентам за кордоном

За словами заступника глави Міносвіти Михайла Винницького, таке рішення може бути прийняте із метою збільшення розміру стипендій студентам, які залишаються в Україні.

Стипендії не повинні платити тим студентам, які є за кордоном. Вони можуть і далі вчитися, але питання стипендіального забезпечення буде, мабуть, їм перекрите. І в даному випадку це означатиме, що в нас буде економія коштів, яка дозволить нам збільшити стипендії для студентів, які наразі є в Україні, - пояснює Винницький.

Він зазначив, що наразі у першу чергу держава має допомогти тим студентам, які продовжують навчання в Україні.

Щоб вони дійсно мали можливості вчитися. Академічна стипендія це для того, щоб їм допомогти отримати знання, які потрібні для перемоги і для відбудови України після перемоги, - підкреслив заступник міністра.

Що відомо про дозвіл студентам на виїзд за кордон

За словами Винницького, у Міносвіти можуть надати студентам непризовного віку дозвіл на виїзд за кордон на навчання терміном на один навчальний семестр.

Ми зараз розпрацьовуємо певні механізми, щоб дозволити максимум односеместрову мобільність. Плануємо здійснити можливість студентам під час бакалаврату повчитися один семестр в одному з європейських університетів, - підкреслив заступник міністра.

Він зазначив, що наразі є багато можливостей та програм для навчання від закордонних навчальних закладів-партнерів.

Я думаю, що найближчим часом можна буде говорити про деякі зміни в тому числі до постанов Кабміну і наказів міністерства, - зазначив Винницький.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?