В МЗС попередили Кремль щодо виборів на окупованих територіях
Категорія
Україна
Дата публікації

В МЗС попередили Кремль щодо виборів на окупованих територіях

МЗС України
Вибори на окупованих територіях

В МЗС України попередили злочинне керівництво Росії щодо наслідків у разі проведення російських президентських виборів у наступному році на окупованих територіях. 

Що відомо про наслідки проведення президентських виборів в РФ на окупованих територіях

В МЗС України попередили, що результати виборів на окупованих територій будуть залишатись юридично невизнаними відповідно до міжнародного законодавства.

Зокрема, у відомстві підкреслили, що проведення російських президентських виборів на окупованих територіях України є порушенням українського конституційного строю та законодавства, грубим нехтуванням нормами міжнародного права та статуту ООН.

Що відомо про відповідальність за участь у виборах на окупованих територіях

Такий виборчий процес, які і решта подібних пропагандистських заходів у минулому, буде незаконним та нікчемним. Включення голосів, отриманих на тимчасово окупованих територіях України, поставить під сумнів легітимність всього результату виборів президента РФ. Закликаємо міжнародну спільноту рішуче засудити намір Росії провести президентські вибори на захоплених українських територіях, а на причетних до їх організації та проведення – накласти санкції, - йдеться у заяві МЗС.

У відомстві закликали інші держави не надсилати власних спостерігачів за цими так званими “виборами”.

Для тих, хто братиме участь, передбачена кримінальна відповідальність згідно із українським законодавством. Будь-які вибори в Росії не мають нічого спільного із демократією. Вони слугують лише інструментом утримання російського режиму при владі, - попередили в МЗС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?