В Німеччині оцінили наслідки введення військ країни НАТО в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

В Німеччині оцінили наслідки введення військ країни НАТО в Україну

Військові НАТО
Джерело:  DPA

У відповідь на запит депутатки німецького парламенту Беатрікс фон Шторх аналітики Бундестагу склали доповідь щодо ймовірних наслідків у разі введення військ однієї з країн НАТО на територію України.

Як у Німеччині оцінюють наслідки введення військових однієї з країн НАТО в Україну

За інформацією видання, у доповіді аналітиків дослідницької служби німецького парламенту вказується, що введення сухопутного військового контингенту однієї з країн НАТО на територію України без угодження з керівництвом НАТО та іншими країнами-членами Альянсу не буде приводом для задіяння 5 статті про колективну оборону.

При цьому у доповіді вказується, що введення, наприклад, військових Збройних сил Франції на територію України може ґрунтуватися на колективному праві на самооборону, яке прописано в ст. 51 Статуту ООН.

Аналітики з дослідницької служби Бундестагу наголошують, якщо реакція РФ проти французьких цілей являла б собою "збройний напад", то це стало б приводом для активізації 5 статті про колективну оборону.

У Литві назвали ключове завдання НАТО на тлі розв’язаної РФ війни проти України

Президент Литви Гітанас Науседа підкреслив, що ключовим завданням Альянсу наразі є допомога Україні у розв’язаній Росією злочинній війні.

Він звернувся до союзників на церемонії, присвяченій 20-річчю вступу Литви до НАТО.

Науседа подякував їм за єдність і твердість у зобов'язаннях колективної оборони.

Зобов'язання союзників ми бачимо скрізь — вони охороняють наше небо, поруч із нами стоять військові союзників. Ми цінуємо готовність наших союзників захищати й обороняти кожен сантиметр Альянсу, однак і самі серйозно ставимося до питання безпеки, — підкреслив президент Литви.

За його словами, сьогодні Литва виділяє на оборону 2,75% ВВП, а в майбутньому країна готова буде збільшити це число.

Основне завдання НАТО наразі — допомогти Україні та зупинити Росію, — наголосив Науседа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?