В Німеччині наступного тижня розпочнуться тренування українських військових на Leopard 2
Категорія
Україна
Дата публікації

В Німеччині наступного тижня розпочнуться тренування українських військових на Leopard 2

В Німеччині наступного тижня розпочнуться тренування українських військових на Leopard 2
Джерело:  online.ua

Українські військові у Німеччині вже наступного тижня розпочнуть тренування на танках Leopard 2, які згодом будуть відправлені в Україну.

Джерело:  Spiegel

Що відомо про терміни навчання та відправки до України танків Leopard 2

За інформацією видання, за останні кілька днів німецькі ВПС доставили з Польщі до Німеччини перші групи українських військових із військовою технікою.

У середині наступного тижня навчання на Leopard 2 розпочнуться на військовому полігоні в Мюнстері у Нижній Саксонії, де вже тренуються українські підрозділи на БМП Marder.

Бундесвер планує своєрідний турбокурс для українських військових, частина з яких прибула прямо з передової в районі міста Бахмут.

Навчання триватимуть всього шість-вісім тижнів.

Військові за цей час повинні навчитися основам управління складною системою озброєння, а також відпрацювати взаємодію бойових танків Leopard і БМП Marder.

За словами військовослужбовців, через брак часу можна навчити лише основам, а навчання команд зазвичай займає кілька років.

Якщо все піде за планом, підготовлені бійці мають повернутися на передову в Україні разом із бойовими танками Leopard до кінця березня.

За інформацією видання, з початку війни в лютому близько 1500 українських військових пройшли навчання в різних казармах на таких системах озброєння, як зенітний комплекс Gepard або Panzerhaubitze 2000, які Німеччина пізніше поставила в Україну.

Між тим міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову з українським колегою Олексієм Резніковим для обговорення пріоритетів на наступній зустрічі у форматі "Рамштайн".

За словами прессекретаря Пентагону Пета Райдера, під час діалогу йшлося про постачання Україні засобів ППО і артилерії. Посадовці також обговорили важливість пришвидшення постачання зброї, про надання якої було домовлено на минулому "Рамштайні" 20січня.

Крім того, Резніков зазначив, що обговорив з очільником Пентагону ситуацію на фронті та пріоритети для наступного "Рамштайну".

Сполучені Штати непохитні у своїй підтримці України. Усе це можливо завдяки довірчим і прозорим стосункам та спільній впевненості у перемозі України над армією вбивць, мародерів і ґвалтівників, - зазначив Резніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?