В Офісі Генпрокурора назвали кількість вбитих армією РФ українських дітей
Категорія
Україна
Дата публікації

В Офісі Генпрокурора назвали кількість вбитих армією РФ українських дітей

Офіс Генерального прокурора
українські діти

За інформацією представників Офісу Генпрокурора, від початку розв'язаної Кремлем злочинної війни окупаційна армія РФ вбила вже понад 500 українських дітей.

Головні тези:

  • За інформацією Офісу Генпрокурора, від початку війни окупаційна армія РФ вбила понад 500 українських дітей.
  • Більше ніж 2 тисячі українських дітей постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ.
  • Росія систематично вивозить українських дітей з тимчасово окупованих територій, усаджуючи їх на ознайомлення у російські регіони.
  • Омбудсман України підтвердив вивезення Росією тисячі дітей з Херсонської області на оздоровлення, що порушує їх права та викликає складний процес їхнього повернення.
  • Документальна стрічка “Понівечене дитинство” розкриває правду про викрадення українських дітей та їхнє страждання від російської агресії, включаючи полон, тортури та розлучення з родиною.

Що відомо про вбивства армією українських дітей

Зокрема, ювенальні прокурори зазначають, що внаслідок зброїйної агресії злочинної армії РФ від початку війн в Україні загинули 564 дитини.

Більше ніж 2 тис 51 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. Станом на ранок 28 липня 2024 року за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 564 дитини загинуло та понад 1 тис 487 отримали поранення різного ступеня тяжкості, - зазначають в Офісі генпрокурора.

Найбільше постраждало дітей у таких областях, як:

  • Донецька - 567,

  • Харківська - 407,

  • Дніпропетровська - 161,

  • Херсонська - 159,

  • Київська - 131,

  • Запорізька - 123.

Що відомо про викрадення Росією українських дітей

Росіяни вивезли ще тисячу дітей з Херсонської області нібито на оздоровлення у Кабардино-Балкарії. Про це повідомив Омбудсман України Дмитро Лубінець.

За понад два роки від початку повномасштабного вторгнення українських дітей віком від 6,5 до 16 років країна-агресорка систематично вивозить за тисячі кілометрів від дому ознайомитися з "красою" російського регіону, який взяв шефство над Херсонською областю.

Як зазначив Лубінець, ворог від початку повномасштабного вторгнення незаконно вивозить українських дітей з українських територій. Водночас процес повернення таких дітей додому є складним та тривалим.

У 2023 році команда Online.UA представила документальну стрічку "Понівечене дитинство", яка розкриває правду про викрадення Росією українських дітей з тимчасово окупованих територій України.

Фільм містить реальні історії дітей та їхніх родин, які постраждали від війни Росії проти України, коментарі провідних науковців, психологів, юристів та експертів із захисту прав дітей.

Герої стрічки пройшли російський полон, тортури, викрадення до оздоровчого табору, когось розлучили з батьками під час так званих фільтраційних заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?