В окупованому Бердянську пролунав вибух
Категорія
Україна
Дата публікації

В окупованому Бердянську пролунав вибух

Іван Федоров / Запорізька ОВА
Вибух

У тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області  22 листопада повідомляють про вибух.

Що відомо про вибух

Як повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, місцеві мешканці повідомляють про вибух у Бердянську.

Бердянськ. Мешканці повідомляють про вибух у тимчасово окупованому місті, - повідомив Федоров.

За його словами, у Бердянську було гучно і вчора пізно ввечері. Окупанти, як завжди, відзвітували про нібито роботу ППО.

Удар по аеродрому в Бердянську

Нагадаємо, кілька тижнів тому українські військові вдарили по аеродромах окупантів у Луганську та Бердянську. У ЗМІ з'явилася інформація, що для атаки ЗСУ використовували американські далекобійні ракети ATACMS, які надали у невеликій кількості.

За інформацією аналітиків OSINT-проєкту Oryx, в результаті влучних ударів ЗСУ ракетами ATACMS по аеродромах армії РФ у Бердянську та Луганську було знищено 7 ударних вертольотів Ка-52 Алігатор і два вертольоти Мі-8.

Ще 15 вертольотів - вісім Ка-52 і сім Мі-8 - отримали пошкодження.

Сили спеціальних операцій повідомили, що в результаті спецоперації DRAGONFLY з ураження ворожих аеродромів у тимчасово окупованому Луганську та Бердянську було знищено дев'ять російських гелікоптерів, установку ППО, склад боєприпасів та багато іншого.

Пізніше стало відомо, що російські військові зосередили свою авіацію на базі у Таганрозі після того, як ЗСУ завдали удару ATACMS по їх місцю базування у Бердянську.

Можливо, росіяни хочуть тепер використовувати Таганрог не тільки як новий злітний майданчик для своїх ударних гелікоптерів, але також і як своєрідний "перевалочний пункт" для ремонту своїх "бортів" армійської авіації у випадку нових ударів ATACMS від Сил оборони України по ворожим летовищам.

У Таганрозі, до речі, є авіаремонтний завод, але його відома спеціалізація досі була хіба що по ремонту та обслуговуванню літаків радіолокаційного дозору А-50 та А-50У.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?