В окупованому Мелітополі росіяни звинуватили трьох неповнолітніх українців у "роботі на СБУ"
Категорія
Україна
Дата публікації

В окупованому Мелітополі росіяни звинуватили трьох неповнолітніх українців у "роботі на СБУ"

Іван Федоров / Запорізька ОВА
Мелітополь

У тимчасово окупованому Мелітополі російські загарбники затримали трьох українських підлітків, яких звинуватили в роботі на СБУ.

У Мелітополі окупанти схопили неповнолітніх українців

Мер Мелітополя Іван Федоров повідомив, що пропагандисти розповсюджують "легенду" про те, що хлопці начебто організували декілька терактів, передавали інформацію про переміщення ворожої техніки та базуванні військ.

А ще начебто стежили за одним з колаборантів, аби закласти вибухівку у його під'їзді, - повідомив Федоров.

За легендою окупантів, ще два учасники "цієї групи" нібито загинули під час вибуху саморобної вибухівки.

Федоров підкреслює, що росіяни не в змозі подолати спротив на тимчасово окупованих територіях, і вже полонять дітей, які під тортурами швидше зізнаються у всьому, що скаже ворог.

Маємо звільнити наших людей. Та не допустити знущання над нашими дітьми!

Терор росіян на окупованих територіях

21 грудня ГУР повідомило, що в окупованих громадах Херсонської області росіяни проводять нічні обшуки, шукаючи докази проукраїнської позиції власників.

Також людей арештовують та відвозять на допити до катівень.

За даними ГУР, підставою затримання може стати навіть художня книжка, написана українським автором, жовті та сині кольори побутових речей в помешканні.

У Запорізькій області у складі груп, які проводять обшуки приватних помешкань українців, російські загарбники почали використовувати фахівців із аналізу поведінки.

Під час здійснення так званих «перевірок документів» та обшуків вказані особи пильно стежать за власником житла, створюючи додатковий психологічний тиск.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?