В ОП відправили делегацію до США на переговори із представниками Республіканської партії
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОП відправили делегацію до США на переговори із представниками Республіканської партії

Конгрес США
Джерело:  NV

Офіс президента України відправив делегацію з депутатів та інших осіб до США для проведення переговорів із представниками Республіканської партії щодо підтримки питання щодо подальшої військової допомоги. 

Що відомо про делегацію від України у США

Зазначається, що делегація складається із народних депутатів, ветеранів російсько-української війни та дітей.

Її метою буде просування підтримки України серед американського політикуму та в Конгресі, а також встановлення контактів із представниками Республіканської партії, значна частина яких виступає проти продовження військової допомоги Україні.

За інформацією журналістів видання, українську делегацію у США очолюватиме посол України Оксана Маркарова.

Що відомо про план роботи української делегації на території США

Делегація здійснюватиме поїздки американськими штатами, у яких представники Республіканської партії мають найбільшу підтримку виборців.

Проводитиме інформаційну роботу щодо того, що відбувається в Україні, буде адвокатувати питання виділення додаткової допомоги Україні, розгляд якої наразі фактично застряг в Конгресі, - йдеться у матеріалі видання із посиланням на неназваного українського посадовця.

Журналісти видання також посилаються на співрозмовника з оточення одного з конгресменів-представників Республіканської партії, за словами якого, Вашингтон очікує від Києва стратегію подальших дій, зокрема, військовий план, і, звичайно, об'єднаний зрозумілий план між політичним і військовим керівництвом.

Депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк підтвердив дані NV і уточнив, що в кожен округ або штат окремих конгресменів-республіканців приїдуть два українські депутати.

Цього місяця США відвідала офіційна українська делегація на чолі з віцепрем'єркою Юлією Свириденко, яка обговорювала з американськими візаві події на фронті, посилення санкційного тиску на Росію і вироблення механізму використання заморожених російських активів для відбудови України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?